Home » Geen categorie » Toernooidirecteur Stuttgart verdedigt wildcard Sharapova

Toernooidirecteur Stuttgart verdedigt wildcard Sharapova

Toernooidirecteur Stuttgart verdedigt wildcard Sharapova

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De ophef rond de wildcard die Maria Sharapova (NG) krijgt voor het WTA-toernooi van Stuttgart (Duitsland, Premier) duurt voort. Verschillende collega-tennissters lieten zich al negatief uit over de beslissing, maar volgens toernooidirecteur Markus Günthardt is de uitnodiging meer dan verdiend.

Eerder deze week raakte bekend dat Sharapova, die tot en met 25 april een dopingschorsing uitzit, een wildcard krijgt voor het toernooi van Stuttgart. “Respectloos naar andere tennissers toe”, reageerde Caroline Wozniacki (WTA-14) meteen. “Een beetje merkwaardig”, klonk het dan weer bij thuisspeelster Angelique Kerber (WTA-2).

Volgens Günthardt is het feit dat de Russische een wildcard krijgt echter niet meer dan logisch. “Ze heeft meegeholpen om het toernooi te maken tot wat het nu is. Ik zie voldoende redenen haar een wildcard te geven, ze verdient dit”, klinkt zijn verdediging.

Federer kiest geen partij

Op het ATP-toernooi van Indian Wells werd ook Roger Federer (ATP-10) om een mening over de zaak gevraagd, maar de Zwitser hield de lippen stijf op elkaar. “Wat wil je dat ik zeg? Sommige mensen zullen tegen zijn, anderen voor.”

“Het is een interessant debat omdat dit nooit eerder is voorgevallen in de geschiedenis van het tennis, maar uiteindelijk heeft ze tegen dan haar straf uitgezeten en meer kan je daar niet over zeggen.”

[alert type=”info” title=”Praktisch probleem”]Omdat Sharapova’s schorsing tot en met 25 april loopt en het toernooi van Stuttgart op 24 april van start gaat, kan de Russische de eerste dagen niet in de hal trainen waar het toernooi wordt gespeeld. Sharapova won Stuttgart in 2012, 2013 en 2014.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws