Home » Geen categorie » Toernooiwinst voor Van Uytvanck

Toernooiwinst voor Van Uytvanck

Toernooiwinst voor Van Uytvanck

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck heeft haar eerste toernooititel van 2013 beet. In Andrezieux-Boutheon was ze de sterkste van de deelnemers en mocht ze de trofee in de lucht steken.

Alison Van Uytvanck (WTA-204) begon het seizoen al goed met een halve finale in Glasgow ($ 10 000). In Andrezieux-Boutheon op de Open GDF Suez 42 ($ 25 000) deed ze het echter nog beter en ging ze all the way.

In de finale was ze te sterk voor de Croatische Ana Vrljic (WTA-245) die zich via de kwalificaties had moeten plaatsen voor de hoofdtabel. En hoewel Van Uytvacnk en Vrljic in het verleden al enkele spannende matchen hadden gespeeld tegen elkaar, liet de Belgische er deze keer geen twijfel over bestaan wie de beste was. Met een simpele 6-1 6-4-overwinning kroonde ze zich tot winnares van het toernooi. Logisch dat ze daarna dan ook straalde:

Met deze overwinning zal Alison Van Uytvanck trouwens ongeveer tien plaatsten op de ranglijst stijgen om zo stevig in de top-200 te komen staan. Deze week komt ze in actie op het Vanessa Philips Women’s Tournament ($ 75 000) in Eilat, Israël. Daar speelt ze in de eerste ronde tegen de Duitse Anna-Lena Friedsam (WTA-195).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws