Home » ATP » Tomic haalt voor het eerst in twee jaar halve finale ATP-toernooi

Tomic haalt voor het eerst in twee jaar halve finale ATP-toernooi

Tomic haalt voor het eerst in twee jaar halve finale ATP-toernooi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ATP-toernooi van Rosmalen (Nederland, € 686 080) heeft Bernard Tomic (ATP-181) de halve finale bereikt. Dat is voor het eerst in ruim twee jaar tijd. 

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. De Australiër Tomic, het voormalige nummer zeventien van de wereld, kwam de laatste tijd enkel nog in het nieuws door zijn provocerende uitspraken en zijn twijfelachtige gedrag. Op het gras van de Libéma Open laat hij zich echter positief opmerken door de halve finale te halen.

De 25-jarige Tomic plaatste zich voor de hoofdtabel via de kwalificaties en maakte een einde aan de ambities van de thuisfavoriet Robin Haase (ATP-44) in de tweede ronde. In de kwartfinale speelde hij vrijdag Fernando Verdasco (ATP-34) naar huis, niet echt een grasspecialist maar hij kan aardig uit de voeten op deze ondergrond.

“Ik voel me vrij goed”, verklaarde Tomic na zijn wedstrijd.

“Ik heb eerst de kwalificaties gespeeld en eens je daar wat wedstrijden wint, gaat de weg stilletjes aan open en krijg je een goed gevoel.”

Het is al van het grastoernooi van Queen’s in 2016 geleden dat Tomic nog in de halve finale van een ATP-toernooi stond. De laatste finale haalde hij in februari van datzelfde jaar. Voor zijn laatste toernooizege moeten we teruggaan naar juli 2015.

koen

koen

Meer nieuws