Home » Geen categorie » Tomic zet Malisse al op straat na één toernooi

Tomic zet Malisse al op straat na één toernooi

Tomic zet Malisse al op straat na één toernooi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De wegen van Xavier Malisse en Bernard Tomic zijn na amper een maand tijd alweer gescheiden. Tomic zette zijn samenwerking met Malisse stop om terug met zijn vader te gaan werken.

Midden oktober liet Xavier Malisse weten dat hij een nieuwe opdracht als coach had aangenomen. Hij zou de Australische bad boy Bernard Tomic (ATP-55) begeleiden in zijn laatste toernooien van het seizoen. Die samenwerking leek een vliegende start te nemen toen Tomic in zijn eerste toernooi met X-man aan zijn zijde meteen de halve finale haalde. Op het ATP 250-toernooi van Stockholm maakte hij het daar zelfs Grigor Dimitrov (ATP-11) lastig.

Toch besliste Bernard Tomic na Stockholm al om zijn samenwerking met Xavier Malisse stop te zetten. “Malisse is een goede gast, maar ik ben het niet gewend om met een coach te werken. Ik heb gezien wat hij mij te offeren heeft en heb uiteindelijk beslist om met mijn vader verder te blijven werken.”, aldus Tomic. In het verleden is al gebleken dat dat een explosieve combinatie is. Zo heeft vader Tomic al eens een stadionverbod aan zijn been gekregen na een opstoot op een trainingscourt.

En zo blijft het voor Xavier Malisse zoeken naar een langdurige samenwerking met een pupil. Eerder dit jaar was hij namelijk ook al kortstondig coach van Ruben Bemelmans en Kirsten Flipkens, maar ook die banden werden telkens na enkele weken stopgezet.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws