Home » Geen categorie » Toni Nadal schrijft emotioneel eerbetoon aan neef Rafael

Toni Nadal schrijft emotioneel eerbetoon aan neef Rafael

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dit jaar eindigde de samenwerking van oom Toni met zijn neef Rafael Nadal (ATP-1). Toni schreef in de Spaanse krant El País een gevoelig eerbetoon aan het nummer één van de wereld. 

De samenwerking tussen een van de meest succesvolle duo’s uit de tennisgeschiedenis Toni en Rafael Nadal stopte dit jaar. Eind 2016 werd al bekend dat Nadal een goede vriend en ex-nummer één Carlos Moya onder de arm nam.

Toni stond aan de zijde van Rafael sinds hij als driejarige begon met tennissen. Samen wonnen ze zestien grandslamtitels, Olympisch goud in het enkel en dubbelspel en vier Davis Cup-titels. Nadal zal het in 2018 zonder oom Toni moeten doen, maar kan altijd op hem terugvallen op de Rafael Nadal Academy. In de Spaanse krant El País schreef Toni een prachtig eerbetoon aan zijn ‘primo’.

“De Masters Cup van afgelopen week is de finishing touch geweest van mijn carrière als coach van mijn neef Rafael”, begint de 56-jarige Spanjaard.

“Dit is het sluitstuk van een gelukkige periode van 27 jaar die begon wanneer de zoon van mijn broer Sebastian op mijn tennisveld kwam toen hij slechts drie jaar oud was. Vandaag sta ik niet meer aan je zijde, maar mijn pad eindigt hier niet. Ik zal blijven werken in het tennis want mijn enthousiasme en liefde voor de sport is, gelukkig, intact gebleven.”

“Vanaf het begin van mijn neefs carrière heb ik geprobeerd om een sterk en vastberaden karakter bij hem te ontwikkelen om hem te wapenen tegen de moeilijkheden in het tennis en, meer algemeen, in het leven. Tot slot, en op een erg speciale manier, ben ik erg dankbaar voor de persoon die het meest verantwoordelijk is voor mijn geluk: mijn neef Rafael.”

“De relatie met hem is altijd ongewoon gemakkelijk geweest in de wereld waarin we leefden. Dankzij zijn opleiding, respect en passie, ben ik in staat geweest om mijn weg te vinden in dit beroep. Dankzij hem heb ik dingen meegemaakt die al mijn dromen, die ik als coach had, overstijgen. Ik reisde aan zijn zijde naar ongelooflijke plekken en heb relevante en interessante mensen ontmoet uit verschillende disciplines. Vandaag voel ik me erg gewaardeerd en geliefd want zijn persoon heeft dat van mij gemaakt, veel meer dan ik verdiende.”

 

koen

koen

MEER NIEUWS