Home » Geen categorie » Topcoach Norman inspireert op kaderdagen Tennis Vlaanderen

Topcoach Norman inspireert op kaderdagen Tennis Vlaanderen

Topcoach Norman inspireert op kaderdagen Tennis Vlaanderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Magnus Norman, coach van Stanislas Wawrinka (ATP-4), was dit weekend het hoogtepunt op de kaderdagen van Tennis Vlaanderen in het topsportcentrum te Wilrijk. Ook kleine snufjes werden gedeeld met de coaches en de clubmedewerkers.

Onder het motto “It’s about maximazing the potential to make the right decision” wou Norman iedereen doen inzien dat iedere speler anders is en anders behandeld moet worden. Met veel tips, zoals “keep it simple”, leerde Norman de coaches dat simpele en goede oefeningen veel meer effect hebben dan compliceerde en moeilijke oefening. De Zweed, die zijn eigen academie heeft in Stockholm, wou iedereen duidelijk maken dat het belangrijk is om iedereen naar hun maximale potentieel te helpen door een gestructureerde coach met een band met zijn of haar speler.

De coach van drievoudig grandslamwinnaar Wawrinka was ook erg open over zijn samenwerking met de Zwitser en eindigde zijn speech met een mooie video over hun samenwerking.

Clubmedewerkers aan het woord

Maar het was niet alleen Norman die vertelde. Ook de clubmedewerkers van Tennis Vlaanderen zelf, Ruben Neyens en Valentijn Pattyn, vertelden over wat er in 2017 zal veranderen. Eén van de meest innovatieve zaken zal zijn dat Tennis Vlaanderen in 2017 zal uitpakken met een app waarop alles van hun website zal te vinden zijn. Ook zullen coaches de mogelijkheid hebben om de uitslagen van hun spelers via deze app te kunnen volgen.

Na de verschillende infosessies werd het weekend afgesloten met een feestelijke receptie.

koen

koen

Meer nieuws