Home » Geen categorie » Topdag voor de Belgen in Brussel

Topdag voor de Belgen in Brussel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Brussel (België, $ 15 000) staan er drie Belgen in de halve finales. In het dubbbelspel haalt Jeroen Vanneste (ATP D-875) de finale. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Vandaag stonden de kwartfinales in het enkelspel en de halve finales in het dubbelspel op het programma. Jonas Merckx (ATP-554) en Omar Salman (ATP-698) moesten het beide tegen een Nederlander opnemen. Merckx won met 6-4 en 6-1 van Gijs Brouwer (ATP-642). Hij komt nu voor het eerst in zijn carrière uit tegen de 20-jarige Paul Woerner (ATP-789) die in de eerste ronde het eerste reekshoofd uit het toernooi kegelde. Salman kon op zijn beurt winnen met 7-6 (9) en 6-1 tegen Jelle Sels (ATP-758).

De volgende tegenstander van Salman wordt een andere Belg. Yannick Vandenbulcke (ATP-460) kon in een marathonwedstrijd afstand nemen van de Braziliaan Ricardo Hocervar (ATP-673). Na drie uur en veertien minuten (!) stond de 7-6 (4), 2-6, 7-6 (2) eindstand vast. Vandenbulcke kon al twee keer eerder van Salman winnen, de laatste keer eerder dit jaar.

Dubbelfinale voor Vanneste

Vanneste staat samen met zijn dubbelpartner Yanais Laurent (ATP D-877) in de finale van het dubbeltoernooi. In de halve finale stuntten ze de tweede reekshoofden uit het toernooi. Ze wonnen van Marcelo Plaza (ATP D-950) en Juan Carlos Saez (ATP D-470) met 6-1, 4-6 en 10-3.

In de finale nemen ze het op tegen de Nederlanders Jelle Sels (ATP D-607) en Gijs Brouwer (ATP D-840) die een Belgisch paar uit de finale hielden. Jeremy de Bodt (NG) en Gaetan de Lovinfosse (NG) moesten met 2-6 en 4-6 de duimen leggen tegen het Nederlandse duo.

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER