Home » Geen categorie » Topdag voor de Belgen in Brussel

Topdag voor de Belgen in Brussel

Topdag voor de Belgen in Brussel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Brussel (België, $ 15 000) staan er drie Belgen in de halve finales. In het dubbbelspel haalt Jeroen Vanneste (ATP D-875) de finale. 

Vandaag stonden de kwartfinales in het enkelspel en de halve finales in het dubbelspel op het programma. Jonas Merckx (ATP-554) en Omar Salman (ATP-698) moesten het beide tegen een Nederlander opnemen. Merckx won met 6-4 en 6-1 van Gijs Brouwer (ATP-642). Hij komt nu voor het eerst in zijn carrière uit tegen de 20-jarige Paul Woerner (ATP-789) die in de eerste ronde het eerste reekshoofd uit het toernooi kegelde. Salman kon op zijn beurt winnen met 7-6 (9) en 6-1 tegen Jelle Sels (ATP-758).

De volgende tegenstander van Salman wordt een andere Belg. Yannick Vandenbulcke (ATP-460) kon in een marathonwedstrijd afstand nemen van de Braziliaan Ricardo Hocervar (ATP-673). Na drie uur en veertien minuten (!) stond de 7-6 (4), 2-6, 7-6 (2) eindstand vast. Vandenbulcke kon al twee keer eerder van Salman winnen, de laatste keer eerder dit jaar.

Dubbelfinale voor Vanneste

Vanneste staat samen met zijn dubbelpartner Yanais Laurent (ATP D-877) in de finale van het dubbeltoernooi. In de halve finale stuntten ze de tweede reekshoofden uit het toernooi. Ze wonnen van Marcelo Plaza (ATP D-950) en Juan Carlos Saez (ATP D-470) met 6-1, 4-6 en 10-3.

In de finale nemen ze het op tegen de Nederlanders Jelle Sels (ATP D-607) en Gijs Brouwer (ATP D-840) die een Belgisch paar uit de finale hielden. Jeremy de Bodt (NG) en Gaetan de Lovinfosse (NG) moesten met 2-6 en 4-6 de duimen leggen tegen het Nederlandse duo.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws