Home » Geen categorie » Topfavorieten Gérard en Houdet winnen Dubbel Masters

Topfavorieten Gérard en Houdet winnen Dubbel Masters

Topfavorieten Gérard en Houdet winnen Dubbel Masters

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard en Stéphane Houdet maakten zondag hun favorietenrol waar en behaalden de titel op de UNIQLO Wheelchair Tennis Doubles Masters in het Marguerite Tennis Pavilion in Mission Viejo, Californië.

Topfavorieten Gérard en Houdet versloegen zondag in de finale Michael Jeremiasz uit Frankrijk en de Brit Gordon Reid met 6-4 en 6-1. Hierdoor blijft het Belgisch-Franse dubbelpaar ongeslagen sinds ze dit jaar voor het eerst samen aantraden op Roland Garros.

Tot 4-4 in de eerste set verliep de wedstrijd zeer gelijk opgaand. In het negende game gingen Gérard en Houdet door de opslag van Reid en de Fransman Houdet kon de eerste set uitserveren. In de tweede set gingen ze verder op hun elan en wonnen die set overtuigend met 6-1. “Onze opslagen waren vandaag zeer belangrijk. In de tweede set wonnen we al onze opslagspelen”, zei Houdet. De 43-jarige Fransman won de Dubbel Masters voor de derde keer op rij en dit telkens met een andere dubbelpartner. In 2007 won hij deze titel ook al samen met nog een andere speler, wat voor een unieke prestatie zorgt.

Voor onze landgenoot, Gérard was het zijn eerste Masters titel en de vijfde tornooiwinst aan de zijde van Houdet, sinds ze in juni van dit jaar samen begonnen te dubbelen. “We gaan zeker samen blijven spelen en onze titel op Roland Garros en hier proberen te verdedigen. Ik ben ontzettend blij met onze overwinning vandaag en het toont aan dat het werk dat ik de laatste vier weken heb geleverd, leidde tot dit resultaat” vertelde de 26-jarige Belg.

Volgende week gaat Gérard aan de slag op de Nottingham Indoor Open (ITF 1 Series – $25000) en van 26 tot en met 30 november 2014 speelt hij de NEC Wheelchair Tennis Singles Masters, waar hij vorig jaar de finale verloor tegen de Japanner Shingo Kunieda (ITF-1). De NEC Singles Masters vinden plaats op het Lee Valley Hockey and Tennis Centre in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws