Home » Grand Slam » Roland Garros » Topfavorieten Nadal en Djokovic stoten door op Roland Garros

Topfavorieten Nadal en Djokovic stoten door op Roland Garros

Topfavorieten Nadal en Djokovic stoten door op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Twee van de topfavorieten voor de eindtitel, Rafael Nadal (ATP-4) en Novak Djokovic (ATP-2), hebben zich beide geplaatst voor de derde ronde. Ze wonnen hun wedstrijd in straight sets

Negenvoudig Roland Garros kampioen Nadal had vandaag niet erg veel moeite met de Nederlander Robin Haase (ATP-46). De Spanjaard moest weinig kansen prijsgeven en serveerde erg sterk. Gedurende de hele wedstrijd kreeg hij geen enkel breakpunt tegen. Hij scoorde 33 winners en zette daar slechts 13 onnodige fouten tegenover. Nadal had 1u49 nodig om Haase wandelen te sturen. De setstanden waren 6-1, 6-4, en 6-3. Hij moet het in de derde ronde opnemen tegen Nikoloz Basilashvili (ATP-63).

De Spanjaard scoorde zijn 74e overwinning op Roland Garros. Voor de cijfer-nerds onder ons: hij heeft ook een nieuw record beet. Hij speelde zijn 57e wedstrijd op het Court Philippe-Chatrier, het Central court. Hiermee gaat hij voorbij Steffi Graf die in totaal 56 keer op dat veld mocht spelen.

Zelfde resultaat als Nadal, maar wat zeggen de cijfers?

Titelverdediger Djokovic heeft zich eveneens geplaatst voor de derde ronde. Voor het twaalfde jaar op rij zelfs. Slachtoffer van dienst was de Portugees Joao Sousa (ATP-59). Hoewel de score exact dezelfde was als die van Nadal tegen Haase (6-1, 6-4, en 6-3), verliep de wedstrijd voor de Serviër niet geheel vlekkeloos. De partij duurde 2u06. Hij werd één keer gebroken en haalde een laag eerste opslagpercentage (58%). Zijn tweede service was een stuk minder effectief: hij haalde net iets minder dan de helft van de punten binnen.

Hij sloeg 34 winners, maar zette daar wel 24 onnodige fouten tegenover. Niets om zich zorgen over te maken natuurlijk in deze fase van het toernooi. Djokovic mag zich nu opmaken voor een partij tegen de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-41).

 

 

koen

koen

Meer nieuws