Home » Nieuws » Toppers zeggen af voor Rome

Toppers zeggen af voor Rome

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het ATP-toernooi en WTA-toernooi van Rome (Gravel) van volgende week zal plaatsvinden zonder een aantal absolute toppers. Er zullen wel vier Belgen deelnemen aan het graveltoernooi.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na de US Open maakt de tenniswereld ineens een ongewone overgang van hardcourt naar gravel. Het graveltoernooi in het Italiaanse Rome wordt de eerste afspraak op de nieuwe ondergrond.

Het toernooi van Rome krijgt echter meteen af te rekenen met een groot aantal afzeggingen. Zo zullen Dominic Thiem (ATP-3) en Alexander Zverev (ATP-7) niet meedoen aan het toernooi omdat ze zondag nog de finale van de US Open spelen. Daardoor komt Rome nog te vroeg voor de US Open-finalisten.

Serena Williams (WTA-8) haakt ook af voor het graveltoernooi in de Italiaanse hoofdstad. Ze heeft te veel last van een achillespeesblessure: “Met grote spijt moet ik me terugtrekken uit het toernooi van Rome door een probleem aan mijn achillespees. Ik hoop dat ik snel kan terugkeren.”

Nummer zes Bianca Andreescu zal door een knieblessure ook niet kunnen deelnemen aan het Italiaanse graveltoernooi.

Ondanks de afwezigheid van Thiem en co, kan de organisatie van het toernooi van Rome toch nog wel trots zijn op het deelnemersveld. Bij de mannen zijn Novak Djokovic (ATP-1) en de terugkerende Rafael Nadal (ATP-2) de topreekshoofden. Bij de vrouwen kunnen we uitkijken naar eerste reekshoofd Simona Halep (WTA-2) en tweede reekshoofd Karolina Pliskova (WTA-3).

Vier Belgen in actie

Op het toernooi van Rome zullen er ook vier Belgen in actie komen. David Goffin (ATP-10) treedt als zesde reekshoofd aan in het enkelspel. In de eerste ronde is hij vrij en daarna speelt hij tegen Marin Cilic (ATP-38) en Alexander Bublik (ATP-54).

Elise Mertens (WTA-18) verdedigt de Belgische eer bij de vrouwen. Ze neemt het in de eerste ronde op tegen Su-Wei Hsieh (WTA-58).

Tenslotte nemen Sander Gillé (ATP D-44) en Joran Vliegen (ATP D-36) deel aan het dubbeltoernooi. Het duo treft in de eerste ronde het Italiaanse team Simone Bolelli (ATP D-74) en Fabio Fognini (ATP D-126).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS