Home » Geen categorie » Topreekshoofd Mertens stoot door in Lille, exit Desein

Topreekshoofd Mertens stoot door in Lille, exit Desein

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Topreekshoofd Yannick Mertens (ATP-201) heeft zijn eerste wedstrijd op de Open Du Nord in Lille ($ 25 000) gewonnen. Niels Desein (ATP-361) werd uitgeschakeld, Julien Cagnina (ATP-405) komt later nog in actie.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Fransman Gleb Sakharov (ATP-332). Hij liep in de eerste set uit tot 5-3, maar de Fransman kwam nog langszij. De eerste set ging uiteindelijk toch naar het topreekshoofd via de tiebreak: 7-6(5). In de tweede set sloeg Mertens al gauw een kloofje en hij gaf de voorsprong niet meer uit handen. Met 6-3 plaatste hij zich voor de tweede ronde.

Desein verging het minder goed, hij moest zijn meerdere erkennen in de Fransman Enzo Couacaud (ATP-473). De Fransman had aan één break genoeg om de eerste set veilig te stellen: 6-3. In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, het was opnieuw Couacaud die in de tiebreak aan het langste eind trok met 7-6(4).

In het dubbelspel ging de tandem Mertens (ATP D-510) – Desein (ATP D-354) zonder te spelen door naar de kwartfinale, na het forfait van hun tegenstanders. Cagnina komt woensdag nog in actie in het enkelspel, hij neemt het op tegen Victor Ouvrard (ATP-1514).

Victory 7-6(5) 6-3 over Gleb Sakharov in the first round in Lille! 󾟓 #artengo #babolat #luxilon

Geplaatst door Yannick Mertens – Official op dinsdag 1 maart 2016

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS