Home » ATP » Topreekshoofden strijden voor titel op ATP Next Gen Finals

Topreekshoofden strijden voor titel op ATP Next Gen Finals

Topreekshoofden strijden voor titel op ATP Next Gen Finals

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Milaan hebben eerste reekshoofd Stefanos Tsitsipas (ATP-15) en tweede reekshoofd Alex De Minaur (ATP-31) zich geplaatst voor de finale. De twee toppers knokten zich in vijf sets voorbij hun tegenstanders.

Op de tweede editie van de Next Gen Finals, het toernooi voor de beste -21-jarigen, maakten de toppers hun favorietenrol waar. De 19-jarige Australiër De Minaur, het tweede reekshoofd, nam het in de halve finale op tegen de Spanjaard Jaume Munar (ATP-78). De Minaur verloor de eerste set maar daarna nam hij met snel tennis het overwicht in de tweede en derde set.

In de vierde set was De Minaur dicht bij de zege maar liet hij drie matchballen liggen. Munar rook zijn kans en dwong een vijfde set af. In de beslissende vijfde set brak De Minaur echter meteen en maakte het daarna af. Na een spannende strijd van 2 uur bereikte de Australiër zo de finale.

De Minaur zal in de finale de arena betreden tegen de 20-jarige Griekse topfavoriet Tsitsipas. De jonge Griek werd op de proef gesteld in zijn halve finale tegen de 21-jarige Rus Andrey Rublev (ATP-68). Tsitsipas moest in een vijfsetter meer dan twee uur knokken voor de zege. Hij haalde het met 4-3, 3-4, 4-0, 2-4 en 4-3.

Tsitsipas en De Minaur zullen voor de achtste keer tegen elkaar spelen sinds 2015. Ze kennen elkaar al goed van duels op het juniorencircuit en het professionele circuit. Vorig jaar speelden ze op de Challenger in het Britse Surbiton tegen elkaar toen ze nog niet in de top 200 stonden. Een jaar later staan ze allebei standvastig in de top 50 én zijn ze al gekende namen op het ATP-circuit. Vorige maand klopte Tsitsipas De Minaur nog met 6-3, 5-7 en 6-1 op de Rakuten Japan Open.

De Spanjaard Munar en de Rus Rublev zullen tegen elkaar strijden voor de derde plaats op de Next Gen Finals.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws