Home » Clubnieuws » Antwerpen » Trainer schrijft open brief aan Tennis Vlaanderen: “Waar zijn jullie in hemelsnaam mee bezig?”

Trainer schrijft open brief aan Tennis Vlaanderen: “Waar zijn jullie in hemelsnaam mee bezig?”

Trainer schrijft open brief aan Tennis Vlaanderen: “Waar zijn jullie in hemelsnaam mee bezig?”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Niels Cleeren, trainer en speler uit Genk, trekt op Facebook aan de alarmbel over het “hedendaagse beleid” van de Belgische tennisfederaties.

Cleeren, die zelf 110 punten heeft, wordt naar eigen zeggen “droevig” van “de klassementen” die volgens hem worden opgemaakt “zoals de federaties zelf willen” en weinig realistisch zijn. “Dit kan echt niet door de beugel”, klinkt het.

“Vroeger was alles beter. Innovatie is nodig om te groeien, maar, beste federaties, zorg alstublieft dat de spelers, trainers en clubs mee zijn in het verhaal. Nu heersen er enkel frustraties bij iedereen in de tenniswereld.”

[alert type=”info” title=”Open brief Niels Cleeren aan de federaties”]Geachte Tennisfederaties, Tennis Vlaanderen, AFT…
 
Waar zijn jullie in hemelsnaam mee bezig…. Ik word samen met vele anderen droevig van het hedendaagse beleid.
 
Daarnet kwam er in mijn feed te staan, dat een speler met een B-15/4 klassement zomaar A-Internationaal gemaakt kan worden zonder ook maar enige aanleiding of aanspraak hierop.

Niets persoonlijk tegen de speler in kwestie, maar… Waarom zijn er dan nog regels? Moet je volgens jullie eigen reglement niet “top-500” staan op de ATP-ranking? Dus niet nummer 501, 550 of 1600, maar 500 of beter. Juist?

De klassementen worden dus blijkbaar opgemaakt zoals de Federaties zelf willen.

Idem een week voordat de nieuwe klassementen uitkwamen. Uit het niets werd er een nieuwe regel omtrent interclub geïnventeerd. Deze punten gingen zwaarder doortellen…
DUS: NA het seizoen, nieuwe regels invoeren, met ingang van een jaar voor data??? Het kan allemaal in België.

En dan zijn er nog talloze andere voorbeelden die echt niet door de beugel kunnen.

Spelers “op leeftijd” bijvoorbeeld, kunnen nog maximum 1 klassement stijgen. Maw: indien je op latere leeftijd start met tennis(tornooien), mag je je ambities voor een hogere ranking meteen opbergen.

Vele jeugdspelers konden niet meer deelnemen aan hun eigen leeftijdscategorie omdat ze “te hoog geklasseerd” zijn. Maanden nadien mochten diezelfde spelers wel zelf kiezen tussen 2 volledig uiteenliggende klassementen… Logica?

En het gekste van allemaal: HOE kan een speler die 17 van de 18 wedstrijden wint in een seizoen, zakken? In elke andere sport zou je met dit winstpercentage naar een hogere afdeling of reeks gaan, maar bij tennis laten ze je een klassement zakken dankzij de “geniale” piramide…..

Ik kan nog even doorgaan met het geven van voorbeelden, maar denk dat jullie mijn punt wel zien. Vroeger was alles beter. En we weten: innovatie is nodig om te groeien. Om beter te worden. Maar, beste Federaties, zorg aub dat de spelers, trainers en clubs mee zijn in het verhaal.

Nu heersen er enkel frustraties bij iedereen in de tenniswereld omtrent tornooien, reeksindeling, klassementen en reglementen.

Gelukkig voor jullie, vind iedereen het spelletje leuk genoeg om zich over al deze frustraties heen te zetten, maar herpak jullie aub, want op deze manier kan het niet langer verder…

Met een bang hart,
hopend op verbetering in de tenniswereld…

Niels Cleeren[/alert]

Tennis Vlaanderen reageert

“Ik wou bewust meer mensen bereiken, daarom besloot ik mijn brief op Facebook te delen en niet gewoon te mailen naar de betrokkenen”, vertelt Cleeren aan Tennisplaza.

“Ik heb intussen reactie gekregen van Tennis Vlaanderen. Zij gaan ons in de week van 6 januari uitnodigen om samen met enkele andere spelers en trainers constructief mee te denken over het hedendaags beleid. Dat is alvast hoopgevend.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws