Home » European Open » Tsitipas-broers winnen eerste ATP-dubbeltitel in Antwerpen

Tsitipas-broers winnen eerste ATP-dubbeltitel in Antwerpen

Tsitipas-broers winnen eerste ATP-dubbeltitel in Antwerpen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Stefanos Tsitsipas (ATP D-146) en Petros Tsitsipas (ATP D-110) hebben het dubbeltoernooi op de European Open (Antwerpen, ATP 250) gewonnen. In de dubbelfinale waren ze te sterk voor Ariel Behar (ATP D-55) en Adam Pavlasek (ATP D-60).

De laatste dag van de European Open startte met een verrassende dubbelfinale zonder reekshoofden. Het Tsjechisch-Uruguyaanse team Behar en Pavlasek bereikte de finale met zeges tegen onder andere de derde reekshoofden en de topreekshoofden. De Griekse Tsitsipas-broers gingen op weg naar de finale ondermeer voorbij de vierde reekshoofden.

Ariel Behar & Adam Pavlasek - © Tennium / Belga
Ariel Behar & Adam Pavlasek – © Tennium / Belga

In de eerste set gingen Behar en Pavlasek bij 1-1 door de opslag van de Tsitipas-broers maar het Griekse team brak meteen terug. Bij 5-4 grepen de Grieken naast drie setpunten op de opslag van hun tegenstanders.

Een tiebreak bracht de beslissing in de eerste set. Daarin kwamen de Griekse broers eerst op voorsprong maar vervolgens grepen Behar en Pavlasek de set met 7-5 in de tiebreak.

(lees verder onder de post op X, het voormalige Twitter)

In de tweede set namen de Tsitispas-broers de beste start. Ze gingen twee keer door de opslag van hun tegenstanders en knokten zich naar een 3-0-voorsprong. Pavlasek en Behar gaven zich echter niet gewonnen en breakten op love terug. Het Griekse team bleef standhouden en pakte de tweede set met 6-4.

De finale werd beslist met een supertiebreak. Daarin haalden de Griekse broers het met 10-8.

Het is de eerste ATP-dubbeltitel voor de twee Tsitipas-broers als dubbelteam. Stefanos Tsitipas won eerder al wel één dubbeltitel in Acapulco, samen met Feliciano Lopez.

(lees verder onder de posts op X, het voormalige Twitter)

De Tsitipas-broers waren heel blij met hun titel. Stefannost Tsitsipas glunderde: “Het is ongeloofelijk om dit mijn broer te kunnen doen”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws