Home » Grand Slam » Tsitsipas biedt fel weerwerk, maar Djokovic stoot door naar finale op Roland Garros

Tsitsipas biedt fel weerwerk, maar Djokovic stoot door naar finale op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic (ATP-1) kan zondag zijn tweede titel op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) veroveren. Hij rekende in vijf sets af met Stefanos Tsitsipas (ATP-6).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na zijn fysieke problemen in de kwartfinale kwam Djokovic fris aan de start van zijn duel met zijn Griekse uitdager. De Serviër sloeg meteen een kloofje en won de eerste set met 6-3. Ook in de tweede set maakte Tsitsipas te veel onnodige fouten, Djokovic pakte de tweede set met 6-2.

In de derde set kwam Tsitsipas meer in zijn ritme, en waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Djokovic liet een setpunt liggen en Tsitispas knokte voor elke bal. De Griek pakte verrassend de set met 5-7. Een zelfde scenario volgde in de vierde set waar Tsitsipas op het eind met 4-6 het laken naar zich toe trok.

De vermoeidheid liet echter zijn sporen na bij de Griek. Djokovic maakte de fitste indruk en liet zijn tegenstander alle hoeken van het terrein zien. Met 6-1 knokte de Serviër zich naar een droomduel tegen Rafael Nadal (ATP-2).

Droomfinale

Het wordt het 56e duel tussen Nadal en Djokovic, de Serviër leidt met 29-26. Nadal kan in Parijs zijn dertiende titel winnen, wat hem op 20 Grand Slams kan brengen. Djokovic gaat voor zijn tweede titel, en zijn achttiende Grand Slam. Djokovic kan ook de eerste speler worden die alle grandslamtoernooien twee keer wint.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS