Home » Grand Slam » Tsitsipas en Rublev kruipen door oog van de naald in Parijs

Tsitsipas en Rublev kruipen door oog van de naald in Parijs

Op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) hadden Stefanos Tsitsipas (ATP-6) en Andre Rublev (ATP-12) veel moeite in hun openingswedstrijd. Ze wonnen beiden in vijf sets.

Rublev en Tsitsipas speelden zondag nog de finale in Hamburg, toen trok de Rus aan het langste eind. In Parijs stond Rublev tegenover Sam Querrey (ATP-48). De Amerikaan leidde met 6-7 (5), 6-7 (4) en 2-5 maar kon de voorsprong niet vasthouden. Rublev ging op én over zijn tegenstander en pakte de derde set met 7-5. Ook set vier en vijf gingen met 6-4 en 6-3 naar de Rus. De wedstrijd duurde 3 uur en 17 minuten.

Ook Tsitsipas was lange tijd op achtervolgen aangewezen tegen Jaume Munar (ATP-109). De Spanjaar won de eerste twee sets met 4-6 en 2-6, maar daarna kantelde de partij. Tsitsipas moest verzorgd worden aan het oog, maar vond daarna de energie om terug te vechten. Met 6-1, 6-4 en 6-4 trok hij uiteindelijk aan het langste eind.