Home » ATP » Tsitsipas: “Onze tijd komt, je hoeft dat niet telkens opnieuw te vragen”

Tsitsipas: “Onze tijd komt, je hoeft dat niet telkens opnieuw te vragen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

“Wanneer gaat de nieuwe generatie het overnemen van de Big Three?” Stefanos Tsitsipas is de vraag beu gehoord en geeft toe dat Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic verslaan een hele opdracht is.

“Ik voel dat het er zit aan te komen, je hoeft die vraag niet elke keer opnieuw te stellen”, reageert de Griek in een interview met Tennis Majors.

“De Big Three zijn nog steeds bijzonder sterk, hun toewijding is enorm. Ik zal niet liegen, hen verslaan is erg moeilijk aangezien ze alleen maar beter worden. Ze hebben ook meer ervaring dan ons (de nieuwe generatie, n.v.d.r.), alleen speelt hun leeftijd minder en minder in hun voordeel.”

Grootspraak

Eind vorig jaar rolde Tsitsipas ambitieuze plannen uit: hij zou dit jaar een grandslamtoernooi én een Masters 1 000 winnen.

“Dat was grootspraak, ik had dat beter niet gezegd”, klinkt het nu. “Ik heb mezelf daardoor onnodige druk opgelegd. Uiteraard wil ik nog altijd een Grand Slam winnen, maar ik moet mijn kans afwachten en nu vooral genieten van het proces.”

Tsitsipas is 21 en won in zijn nog prille carrière tot dusver vijf ATP-toernooien waaronder de ATP Finals in 2019.

Nieuwe tennisoutfit? Racket? Ballen? Snaren? … 🎾 Klik hier voor kortingen tot wel 80% op de grootste merken! 🤑 🔥

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS