Home » European Open » Tsitsipas stuurt Goffin in bloedstollende thriller huiswaarts

Tsitsipas stuurt Goffin in bloedstollende thriller huiswaarts

Op de European Open heeft Stefanos Tsitsipas (ATP-122) gestunt tegen de Belgische topfavoriet David Goffin (ATP-10). De Griek ging in drie sets voorbij onze landgenoot en bereikt zo de halve finale.

Goffin startte duidelijk als favoriet tegen de 19-jarige Tsitsipas die de kwalificaties overleefde en zich daarna naar de kwartfinale knokte. In de eerste set kreeg het eerste reekshoofd meteen breakkansen op de opslag van de Griek. Goffin kon de breakballen niet benutten maar ging bij 2-1 wel door de opslag van Tsitsipas. Goffin serveerde sterk en liet Tsitsipas geen kansen om te breaken. Hij verzilverde nog een tweede breakpunt en greep de eerste set met 6-2.

Stefanos Tsitsipas - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Stefanos Tsitsipas – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

De tweede set toonde een heel andere Tsitsipas op het terrein. Het 19-jarige talent redde eerst breakpunten en begon daarna gaandeweg beter te serveren. Goffins opslag draaide echter ook nog goed. In het midden van de set kreeg Tsitsipas medische verzorging maar hij kon gewoon verder spelen. Beide spelers lieten geen steken meer vallen op hun opslag waardoor een tiebreak de set beslechtte. De Griek speelde veel constanter dan Goffin in de tiebreak en liep snel uit tot 4-0. Goffin maakte te veel fouten en kon nog slechts één puntje pakken: 7-1 voor Tsitsipas!

In de derde set bleef Tsitsipas uitstekend serveren. Goffin kon geen kansen meer creëren op de opslag van de Griek en stapelde steeds meer fouten op. Bij 2-2 forceerde de Griek twee breakballen en benutte hij meteen de eerste kans. Goffin gaf echter niet op en brak meteen terug. Met een scherpe backhand en smash knokte de Griek zich echter opnieuw naar drie breakballen. Tsitsipas benutte zijn derde breakbal en kwam zo op een 4-3-voorsprong. Hij mocht bij 5-4 serveren maar Goffin brak terug naar 5-5.

Goffin verloor echter opnieuw zijn opslag en daardoor kreeg Tsitsipas een nieuwe kans om de wedstrijd uit te serveren. De Griek kon het evenwel weer niet afmaken en een tiebreak zorgde voor de bloedstollende ontknoping. Tsitsipas mepte zich naar twee matchballen en maakte het meteen af, na een duel van 2 uur en 32 minuten. Goffins avontuur is al afgelopen na twee wedstrijden.