Home » ATP » Tsitsipas, Thiem en Fils smullen van frietjes en blikken vooruit op European Open

Tsitsipas, Thiem en Fils smullen van frietjes en blikken vooruit op European Open

Tsitsipas, Thiem en Fils smullen van frietjes en blikken vooruit op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het Frites Atelier van Sergio Herman kreeg maandag hoog bezoek van de topreekshoofden van de European Open (Antwerpen, ATP 250). De tennissers smulden van de Belgische lekkernij.

Niemand minder dan Michelinchef Sergio Herman gaf Stefanos Tsitsipas (ATP-7), Dominic Thiem (ATP-86) en Arthur Fils (ATP-38) een masterclass frietjes bakken. De tennissers amuseerden zich en smulden ondertussen van dé Belgische specialiteit bij uitstek. Het Griekse topreekshoofd Tsitsipas maakte een speciale creatie voor zijn vriendin Paula Badosa (WTA-64), maar toch ging hij niet met de hoofdprijs lopen. Herman deelde de gouden medaille uit aan Fils, Thiem moest zich tevreden stellen met zilver en Tsitsipas kaapte de bronzen medaille weg.

(lees verder onder de post op X)

Thiem: “Ik hoop om net zoals vorig jaar ver te geraken”

Op de media day ging het natuurlijk ook over tennis, wij polsten bij Thiem naar zijn verwachtingen: “Vorig jaar speelde ik hier een erg sterk toernooi, ik bereikte de halve finales. Ik ben blij om terug te zijn, sinds vrijdag ben ik aan het trainen. Het zou ongelooflijk zijn om dit jaar opnieuw ver te geraken in het toernooi, maar ik focus me nu op mijn eerste wedstrijd. Deze zomer speelde ik erg goed, daarna wat minder, ik had een seizoen met ups en downs, mijn finale in Kitzbühel was een hoogtepunt. Ik had veel last van maagproblemen, maar voel me nu opnieuw goed”.

De Oostenrijker had het ook over zijn verdere ambities: “Mijn comeback verloopt moeilijker dan gepland, ik heb ook vrij veel last van blessures. Mentaal is het niet makkelijk, maar ik stel mezelf haalbare doelen. Ik wil graag rechtstreeks op de hoofdtabel in Melbourne staan, dat is een kleiner doel. Volgend jaar zijn de Olympische Spelen mijn grootste doel, ik heb nooit eerder deelgenomen aan de Spelen en nu is het op Roland Garros, waar ik alleen maar goede herinneringen heb”.

(lees verder onder de post op X)

Tsitsipas: “Ik hoop dat het toernooi me opnieuw een boost kan geven”

Voor Tsitsipas is het zijn tweede deelname aan het toernooi: “Ik ben hier mijn carrière gestart in 2017, het brengt veel goede herinneringen terug, het was de start van een goede cyclus. De voorbije maanden waren wat moeilijker, dus ik hoop dat het toernooi me hier opnieuw een boost kan geven. Ik voel geen extra druk om hier topreekshoofd te zijn, ik heb dit al veel meegemaakt en weet hoe ik er mee om kan gaan. Ik hoop nog een sterke reeks neer te zetten dit najaar”.

Tsitsipas bracht ook zijn familie en vriendin Badosa mee naar het toernooi, en dat is heel belangrijk voor hem: “Vroeger dacht ik alleen maar aan tennis, nu is mijn familie cruciaal voor me. Natuurlijk krijg ik daar ook veel kritiek over, maar ik trek het me niet aan. Ik ben nu in de beste fase van mijn leven en dat geeft me ook perspectief om mijn volgende doelen te bereiken, met de mensen die belangrijk zijn aan mijn zijde. Zes jaar geleden was ik een jongen, die niets van het leven afwist. Nu ben ik een man en ben veel matuurder, ik ben gegroeid en ben dankbaar voor alles wat sindsdien op mijn pad gekomen is.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws