Home » ATP » Tsitsipas triomfeert op ATP Finals na thriller

Tsitsipas triomfeert op ATP Finals na thriller

Tsitsipas triomfeert op ATP Finals na thriller

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De 21-jarige Stefanos Tsitsipas (ATP-6) heeft de Nitto ATP Finals op zijn naam geschreven. In de finale was hij in drie sets te sterk voor Dominic Thiem (ATP-5).

Tsitsipas en Thiem waren erg aan elkaar gewaagd in de eerste set. Ze slaagden er niet in om door elkaars opslag te gaan, en dus moest een tiebreak de beslissing brengen. De Oostenrijker sloeg meteen een kloofje, maar Tsitsipas kwam nog terug tot 5-5. Thiem hield het hoofd koel en haalde de eerste set met 6-7 (6) binnen.

Tsitsipas liet het hoofd allerminst hangen en profiteerde van wat concentratieverlies bij Thiem aan het begin van de tweede set. De Griek kwam al snel een dubbele break op voorsprong en greep de tweede set met 6-2. Ook in de derde set wist Tsitsipas als eerste een kloofje te slaan, maar Thiem kwam terug tot 3-3. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin maakte de Griek het af op zijn eerste matchpunt: 7-6 (4).

Tsitsipas: “Het publiek gaf me energie”

“Ik weet niet hoe ik het tij kon keren na de eerste set. Ik speelde een perfecte tweede set, ik had wel veel last van de zenuwen in de derde set. Ik ben heel erg opgelucht dat ik ben blijven vechten en dat ik kalm gebleven ben in de tiebreak. Het publiek scandeerde mijn naam en dat gaf me heel veel energie”, zei Tsitsipas na afloop.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws