Home » ATP » Tsitsipas verlengt titel in Monte Carlo

Tsitsipas verlengt titel in Monte Carlo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Stefanos Tsitsipas (ATP-5) heeft het graveltoernooi van Monte Carlo (Monaco, ATP 1 000) gewonnen. In de finale was hij te sterk voor de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina (ATP-46).

In de finale in Monte Carlo stond titelverdediger Tsitsipas tegenover de 22-jarige verrassing van het toernooi, Davidovic Fokina. De jonge Spanjaard stuntte tegen nummer één Novak Djokovic en bereikte in Monte Carlo zijn eerste finale van een ATP-toernooi. Tsitsipas stond in zijn kwartfinale tegen Diego Schwartzman (ATP-16) dicht bij de uitschakeling maar kon doorstoten naar de finale.

In de eerste set nam de Spanjaard een goede start met een break maar Tsitsipas brak meteen terug en verzilverde later in de set een tweede break. De Griek hield stand en greep de set met 6-3.

Tsitsipas ging met een break in de tweede set verder op zijn elan maar Davidovich Fokina keerde terug tot 2-2. De Griekse titelverdediger knokte zich opnieuw naar een break bij 4-4. Davidovic Fokina liet Tsitsipas echter niet uitserveren en knokte zich met vechtlust terug naar 5-5.

Uiteindelijk bracht een tiebreak de beslissing. Daarin was een sublieme Tsitsipas de sterkste met 7-2. De Griek volgt zo zichzelf op als kampioen in Monte Carlo.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS