Home » Nieuws » Tsitsipas vernam overlijden van grootmoeder net voor finale Roland Garros: “Leven draait niet om winst of verlies”

Tsitsipas vernam overlijden van grootmoeder net voor finale Roland Garros: “Leven draait niet om winst of verlies”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Stefanos Tsitsipas (ATP-4) liet na afloop van zijn verloren finale op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) zijn tranen de vrije loop. Op Instagram liet hij weten dat hij vlak voor de finale vernam dat zijn grootmoeder was overleden.

“Leven draait niet om winst of verlies, het gaat om te genieten van elk moment van het leven, alleen of met anderen. Een zinvol leven zonder ellende of vernedering. Een trofee in de lucht steken en een overwinning vieren is iets, maar niet alles. Vijf minuten voordat ik de court opkwam, verloor mijn grootmoeder haar strijd met het leven”, schreef Tsitsipas op Instagram.

De Griek eerde haar met mooie woorden: “Het was een wijze vrouw wiens geloof in het leven en de wil om te geven niet te vergelijken is met een andere persoon die ik ooit heb ontmoet. Ik zou willen dat er meer mensen zoals haar in de wereld waren, zij zorgen ervoor dat je tot leven komt, zij laten je dromen. Ongeacht de dag of de omstandigheden, dit is volledig aan haar opgedragen. Bedankt om mijn vader op te voeden, zonder hem zou dit niet mogelijk geweest zijn”.

Op de post kwamen er vele reacties. “Je bent een echte inspiratie, veel liefde voor jou en je familie”, schreef de Australian Open. Coco Gauff reageerde: “Innige deelneming, ik weet dat ze vandaag naar je keek en trots zou zijn omdat je zo hard gevochten hebt” en Patrick Mouratoglou postte: “We zijn erg trots op alles wat je bereikt Stef”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS