Home » ATP » Tsitsipas voorbij Medvedev in duel van debutanten op ATP Finals

Tsitsipas voorbij Medvedev in duel van debutanten op ATP Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Stefanos Tsitsipas (ATP-6) heeft zijn start niet gemist op de ATP Finals. De jonge Griek klopte Daniil Medvedev (ATP-4) in twee spannende sets.

De tweede dag van de ATP-finals begon met een strijd tussen twee debutanten. Het Griekse nummer zes Tsitsipas nam het op tegen het Russische nummer vier Medvedev.

Vooraf begon Medvedev als favoriet aan het duel omdat hij alle vijf vorige partijen won tegen Tsitsipas. In een spannende eerste set zonder breaks haalde Tsitsipas het nipt met 7-5 in de tiebreak. In de tweede set bleef het spannend maar kon Tsitsipas breaken bij 4-4. De Griek liet zijn tegenstander niet meer terugkeren en maakte de partij af na 1 uur en 42 minuten.

 

Tsitsipas was heel blij met zijn overwinning: “Dit is een van de belangrijkste zeges in mijn loopbaan tot dusver. Ik bleef vandaag geloven en vechten. Het is een grote opluchting. Het is niet gemakkelijk om te spelen tegen iemand waartegen je eerder vijf keer bent verloren. Deze zege betekent heel veel voor mij.”

 

Later vanavond staat er in de groep van Tsitsipas en Medvedev nog een duel tussen Rafael Nadal (ATP-1) en Alexander Zverev (ATP-7) op het programma. Gisteren wonnen Novak Djokovic (ATP-2) en Dominic Thiem (ATP-5) hun eerste matchen in de andere groep van de ATP Finals.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden