Home » ATP » Tsitsipas voorbij Medvedev naar halve finale Roland Garros

Tsitsipas voorbij Medvedev naar halve finale Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Stefanos Tsitsipas (ATP-5) is de tweede halve finalist op Roland Garros. De Griek haalde het in een driesetter van tweede reekshoofd Daniil Medvedev (ATP-2).

Alexander Zverev (ATP-6) plaatste zich met een eenvoudige zege als eerste speler voor de halve finale op Roland Garros. Zverev zal tegen de Griek Tsitsipas strijden voor een finaleplek. Tsitsipas was in de laatste sessie op dinsdag te sterk voor nummer twee Medvedev.

Tsitisipas nam een sterke start en won de eerste set vlot met 6-3. In het vervolg van de match bood Medvedev meer weerwerk maar moest de Rus met 7-6 (7-3) en 7-5 het hoofd buigen.

(lees verder onder de tweet)

De Griek staat in zijn derde halve finale op rij op een grand slam maar kon nog nooit eerder tot de finale doorstoten. Hij wil echter meer bereiken: “Ik voel me gepriviligeerd dat ik dit heb bereikt. Dit is dankzij het vele dagelijkse harde werk. Maar mijn ego zegt me dat ik meer wil.”

Medvedev reageerde ontgoocheld op zijn nederlaag maar onthoudt vooral zijn eerste zeges in Parijs: “Elke keer als ik geen toernooi win, ben ik ontgoocheld. Maar als iemand me vooraf zou gezegd hebben dat ik in de kwartfinale in een nipte match zou verliezen tegen Tsitsipas, dan zou ik daarvoor tekenen, zeker omdat ik de vorige jaren vier keer in de eerste ronde verloor.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS