Home » ATP » Tsitsipas zet Federer opzij en plaatst zich voor finale in Londen

Tsitsipas zet Federer opzij en plaatst zich voor finale in Londen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Stefanos Tsitsipas (ATP-6) was te sterk voor Roger Federer (ATP-3) in de eerste halve finale op de Nitto ATP Finals. Met hoogstaand tennis ging hij in twee sets voorbij de Zwitser.

Na de poulefase was het tijd voor de halve finales op de ATP Finals in Londen. In de eerste halve finale stond de Griek Tsitsipas tegenover de Zwitserse nummer drie Roger Federer. Federer leidde in de onderlinge duels (allemaal dit jaar) met 2-1 tegen Tsitsipas. Tsitsipas klopte Federer dit jaar op de Australian Open terwijl de Zwitser in Dubai en Basel de sterkste was.

Vorig jaar beëindigde de 21-jarige Tsitsipas nog zijn seizoen als winnaar van de Next Gen Finals en dit jaar staat hij een stapje hoger tussen de grote toppers. De jonge Griek serveerde sterk en redde maar liefst elf van de twaalf breakpunten in de match tegen Federer. Met uitstekend tennis klopte de Griek Federer met 6-3 en 6-4 na 1 uur en 36 minuten.

De Griek was heel tevreden met zijn finaleplaats: “Ik herinner dat ik zelf een van de kinderen was die naar het toernooi keek en ik kon nooit voorstellen dat ik hier zelf zou staan maar het is gebeurd. Dromen kunnen uitkomen.”

Federer feliciteerde Tsitsipas met zijn zege: “Ik denk dat hij heel goed speelde. Meestal kon ik niet goed in de rally’s meedoen zoals ik wilde. Hij zorgde ervoor dat ik niet op het niveau kon spelen dat ik hoopte.”

Tsitsipas is samen met Grigor Dimitrov en David Goffin de enige speler die in zijn debuut tot in de finale geraakt in de ATP Finals. Hij is ook de jongste finalist in de ATP Finals sinds Del Potro in 2009. In de finale staat Tsitsipas tegenover titelverdediger Alexander Zverev (ATP-7) of de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-5).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS