Voormalig Roland Garrosfinaliste Lucie Safarova (WTA-106) zal haar tennisracket aan de haak hangen na de Australian Open van 2019. Ze bereikte ooit de vijfde plaats op de enkelranking en pronkte met het hoogste schavotje op de dubbelranking.

Vóór de Fed Cupfinale kondigde de Tsjechische Safarova aan dat ze binnekort stopt met tennis. Ze neemt afscheid omwille van gezondheidsproblemen. De 31-jarige speelster zal enkel nog in het enkelspel en dubbelspel aantreden op de Australian Open en verder geen toernooien meer spelen.

“Ik had een geweldige carrière maar mijn gezondheid laat me niet toe om verder te spelen”, verklaarde Safarova. De Tsjechische won zeven enkeltitels en 15 dubbeltitels op het WTA-circuit. In het dubbelspel won Safarova (WTA D-51) samen met de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands (WTA D-65) ook vijf grandslams.

Lucie Safarova - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Lucie Safarova – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Safarova bereikte de finale van Roland Garros in 2015 en de halve finale op Wimbledon in 2014. Op de Olympische Spelen in Rio in 2016 behaalde ze samen met Barbora Strycova een bronzen medaille voor Tsjechië.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.