Elise Mertens (WTA-14) stond zondag in de derde ronde op het WTA-toernooi van Miami (Verenigde Staten, Premier). Ze beschikte helaas niet over de vorm die ze eerder deze week toonde. 

Mertens kwam in de derde ronde uit tegen Marketa Vondrousova (WTA-59), een 19-jarige Tsjechische die zeker nog van zich zal laten horen. In de eerste ronde versloeg ze immers Jelena Ostapenk (WTA-22) in twee sets. Dat Vondrousova op kruissnelheid komt, mocht ook onze landgenote ondervinden.

Al in de eerste set kwam de Tsjechische snel een break voor, meteen in het eerste game ging ze door de opslag van Mertens. De Limburgse brak onmiddellijk terug en bracht de bordjes weer in evenwicht. Vijf keer opslagverlies zou nog volgen. Uiteindelijk is het Vondrousova die het hoofd koel kan houden en met 6-4 de set binnenhaalt.

In de tweede manche leek het tij gekeerd voor Mertens, hoewel de speelsters in de eerste drie games wederom hun service niet konden behouden. De dames hielden min of meer gelijke tred tot 6-6. De beslissende tiebreak bleek niets voor Mertens vandaag, ze won het eerste punt en verloor vervolgens zeven stuks op rij, 7-6(1). In de vierde ronde wacht de winnares van vorig jaar, Sloane Stephens (WTA-6) of de Duitse Tatjana Maria (WTA-62).

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.