Home » ATP » Tsonga kondigt afscheid aan

Tsonga kondigt afscheid aan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Jo-Wilfried Tsonga (ATP-220) hangt zijn tennisracket aan de haak. Hij zal zijn laatste tennismatch spelen tijdens Roland Garros.

De Franse voormalige nummer vijf Tsonga heeft zijn tennispensioen aangekondigd. Hij zal op zijn vijftiende Roland Garros zijn laatste toernooi spelen.

“Met veel emoties kondig ik vandaag mijn beslissing aan om mijn professionele carrière te stoppen tijdens de volgende editie van Roland Garros. Zoveel geweldige momenten, met vreugde gedeeld met een publiek dat me zoveel gegeven heeft. Ik hoop op nog een laatste kippenvelmoment met jullie!”

In een video zegt hij dat zijn beslissing komt door de vele blessures waarmee hij de laatste tijd kampte: “Mijn hoofd zei me dat ik heel mijn leven kan spelen. Maar mijn lichaam zei me dat ik niet meer verder kon gaan. Ik wilde stoppen op een moment dat ik zelf kon kiezen en nog op het veld afscheid kon nemen.”

(lees verder onder de Tweet en de You Tube-video)

Tsonga zal volgende week in een persconferentie tijdens het toernooi van Monte-Carlo meer uitleg geven over zijn beslissing.

De 36-jarige Tsonga heeft een knap palmares opgebouwd tijdens zijn carrière. In 2008 bereikte Tsonga op 22-jarige leeftijd de finale op de Australian Open. Hij won in totaal achttien ATP-titels, waaronder twee ATP 1000-toernooien en de European Open in Antwerpen in 2017.

In 2017 triomfeerde hij met Frankrijk ook in de Davis Cup. In 2012 bereikte Tsonga met het nummer vijf zijn hoogste ranking.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS