Home » Grand Slam » Roland Garros » Tsonga neemt in tranen afscheid op Roland Garros

Tsonga neemt in tranen afscheid op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Jo-Wilfried Tsonga (ATP-297) heeft op Roland Garros de laatste partij uit zijn loopbaan gespeeld. In een spannende viersetter verloor hij in de eerste ronde van Casper Ruud (ATP-8).

Op het Court Philippe-Chatrier begon Tsonga aan zijn laatste toernooi. De aimabele Fransman had pech met zijn loting want hij moest in de eerste ronde het opnemen tegen achtste reekshoofd Ruud uit Noorwegen.

Tsonga toonde tegen Ruud zijn tennistalent en vocht een spannende strijd uit. De 37-jarige Fransman pakte de eerste set in een tiebreak met 8-6. Ruud knokte zich terug in de partij met een tiebreak en greep de derde set met 6-2.

De vierde set draaide opnieuw uit op een tiebreak. Net daarvoor had een onfortuinelijke Tsonga een blessure opgelopen waardoor hij in de tiebreak duidelijk niet meer tot het uiterste kon gaan. Tsonga moest al een aantal traantjes laten toen hij na een strijd van 3 uur en 49 minuten het onderspit moest delven.

(lees verder onder de tweets)

Tsonga kreeg na de partij nog een staande ovatie van het publiek en werd in een lange ceremonie gehuldigd voor zijn carrière.

(lees verder onder de tweets)

De 37-jarige Tsonga bouwde een knap palmares op tijdens zijn loopbaan. In 2008 bereikte hij op 22-jarige leeftijd de finale op de Australian Open. De Fransman won in totaal achttien ATP-titels, waaronder twee ATP 1000-toernooien en de European Open in Antwerpen in 2017.

(lees verder onder de tweet)

In 2017 triomfeerde Tsonga met Frankrijk ook in de Davis Cup. In 2012 bereikte Tsonga met het nummer vijf zijn hoogste ranking.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS