Home » Geen categorie » Tsonga neemt tweede titel in twee weken

Tsonga neemt tweede titel in twee weken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Jo-Wilfried Tsonga (ATP-11) heeft het ATP-toernooi van Marseille (ATP 250) op zijn naam geschreven. Hij versloeg in de finale zijn langenooit Lucas Pouille (ATP-17). 

Tsonga verkeert in bloedvorm. Na zijn overwinning vorige week in Rotterdam, waar hij onze landgenoot David Goffin (ATP-10) klopte, heeft de 31-jarige Fransman nu ook Open 13 van Marseille op zijn naam geschreven. Hij won dit toernooi al voor de derde keer in zijn carrière, zijn veertiende toernooizege in totaal. Tegenstander in de finale was de 23-jarige Pouille. Tsonga kwam nooit echt in de problemen en won de finale met twee keer 6-4.

Door zijn overwinning wipt Tsonga over Goffin, die deze week niet in actie kwam, weer de top 10 in. Hij zal waarschijnlijk rond de zevende plaats komen. Zijn hoogste ranking behaalde hij in 2012 toen hij nummer vijf van de wereld was. Goffin valt waarschijnlijk na één week uit de top 10.

In het dubbelspel was er ook Frans succes. Eerste reekshoofden Julien Benneteau (ATP D-30) en Nicolas Mahut (ATP D-1) wonnen een spannende finale van verrassing Robin Haase (ATP D-181) en Dominic Inglot (ATP D-43). Setstanden waren 6-4, 6-7(9), 10-5.

koen

koen

MEER NIEUWS