Home » Grand Slam » Roland Garros » Tsonga tuimelt uit het toernooi op Roland Garros

Tsonga tuimelt uit het toernooi op Roland Garros

Tsonga tuimelt uit het toernooi op Roland Garros

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De grote namen blijven sneuvelen bij de mannen op Roland Garros. Publiekslieveling Jo-Wilfried Tsonga (ATP-11) verloor van de Argentijn Renzo Olivo (ATP-91). De wedstrijd duurde vandaag slechts één game. 

Of het nu een voordeel ofeerder een nadeel was voor Tsonga, zijn partij werd gisteren door de invallende duisternis stilgelegd bij een 4-5 achterstand in de vierde set. Hij stond op dat moment 1-2 in sets in het krijt, op de rand van de uitschakeling dus. Vandaag werd zijn wedstrijd hernomen.

De Fransman, die vorige week nog het ATP-toernooi in Lyon zijn derde titel van het seizoen won, moest serveren om in de wedstrijd te blijven. Even zag het er erg slecht uit voor Tsonga die tegen een 0-40 achterstand aankeek. Hij werkte drie wedstrijdpunten weg en kwam op gamepoint. Twee onnodige fouten van later keek de Fransman tegen zijn vierde wedstrijdpunt aan. Deze keer was het wel raak voor de Argentijn.

Olivo wie?

De  25-jarige Argentijn is een nobele onbekende in het circuit en staat pas voor de derde keer op de hoofdtabel van een Grand Slam. Hij speelde gisteren (en vandaag dus ook) zijn eerste wedstrijd op Roland Garros. Vorig jaar won hij zijn eerste twee challengertitels en heeft vandaag dus zijn grootste overwinning uit zijn carrière beet. Het is van 2007 geleden dat Tsonga de eerste ronde op een Grand Slam niet wist te overleven.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws