Home » Geen categorie » Tsonga verschalkt Goffin in Rotterdam

Tsonga verschalkt Goffin in Rotterdam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-11) is er niet in geslaagd om de kroon op het werk te zetten op het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam (Nederland, ATP 500). Onze landgenoot verloor in drie sets van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP-14).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin begon goed aan de wedstrijd en zette de Fransman meteen onder druk. Onze landgenoot kwam twee breaks voor, maar moest ook éénmaal zijn opslag inleveren. De Luikenaar liet knap tennis zien en pakte de eerste set met 6-4.

In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. De Fransman begon steeds beter te spelen, terwijl Goffin last kreeg van de vermoeidheid. Tsonga rook zijn kans en zette Goffin onder druk toen die bij 4-5 serveerde om in de set te blijven. Set twee ging met 4-6 naar de Fransman.

In de derde set kwam Goffin er amper nog aan te pas, Tsonga ging meteen door de opslag van Goffin en won de derde set makkelijk met 6-1. Goffin blijft zo steken op twee ATP-titels, in 2014 won hij in Kitzbühl en Metz. Daar staan zes verloren finales tegenover, waarvan twee dit jaar (Sofia en Rotterdam).

Girlfriend(s)

Tijdens het interview na de wedstrijd deed Goffin het publiek nog wel lachen: “I would like to thank my team, family, girlfriends. Girlfriend, sorry, without the s”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS