Home » Geen categorie » Tsurenko pakt de eindzege in Acapulco

Tsurenko pakt de eindzege in Acapulco

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van Acapulco (Mexico, $250 000) heeft Lesia Tsurenko (WTA-50) de titel gewonnen. Dit ging ten koste van Kristina Mladenovic (WTA-30). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het was de derde finale voor de 27-jarige Oekraïense, die nu ook haar derde WTA-titel binnenrijft. Tsurenko was vooral in de eerste set ongenaakbaar. Ze liet Mladenovic, die niet erg goed serveerde, niet in haar spel komen. De openingset ging in een sneltijd met 6-1 naar Tsurenko.

In de tweede set krikte Mladenovic haar niveau wat op en kon meer weerwerk bieden. Door elk een break te kunnen forceren hielden beide dames elkaar in evenwicht. Tsurenko kon in de eindfase echter voor de beslissende break zorgen om zo de titel te verzekeren. Na 1u20 stond de 6-1, 7-5 eindstand op het scorebord. Tsurenko verloor deze week geen enkele set.

Het dubbelspel ging naar het Kroatisch/Australische paar Darija Jurak (WTA D-37) en Anastasia Rodionova (WTA D-45). Zij waren in de finale te sterk voor Veronica Cepede Royg (WTA D-170) en Mariana Duque-Mariño (WTA D-284) met 6-3 en 6-2.

koen

koen

MEER NIEUWS