Home » Geen categorie » Tunesisch succes van Magali Kempen ten einde

Tunesisch succes van Magali Kempen ten einde

Tunesisch succes van Magali Kempen ten einde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Magali Kempen (WTA-747) heeft haar zegereeks op Tunesische bodem niet kunnen verder zetten. In de kwartfinale van de  Sportevasion ITF Futur Summer Tour ($10 000) verloor ze van de Russische Yana Sizikova (WTA-544).

De 17-jarige Kempen schreef vorige week in El Kantaoui haar tweede en meteen ook derde ITF-titel op haar naam. De Tunesische zon leek haar dus duidelijk goed te doen. Ook deze week nam ze een stevige start. In de eerste ronde gunde ze haar Russische tegenstandster, Arina Umanskaya (WTA-1908) nauwelijks twee spelletjes.

In de tweede ronde toonde Kempen zich zo mogelijk nog sterker. Diana Chehoudi (WTA-1643), een Nederlandse die dankzij een wildcard mocht deelnemen aan het toernooi, kon onze landgenote slechts één game afsnoepen. De weg naar de kwartfinale was voor Kempen nauwelijks een gezondheidswandelingetje.

Een vierde titel leek reeds binnen handbereik, maar daar dacht Yana Sizikova lichtjes anders over. Dezelfde Sizikova die Kempen vorige week aan een dubbeltitel hielp, stak nu stokken in de wielen. Kempen kon de eerste set met 7-5 nog naar zich toe trekken. De volgende set ging echter naar de Russische en ook in de derde manche toonde Sizikova zich een maatje te groot voor Kempen. Met 5-7 6-3 en 6-2 plaatste het derde reekshoofd zich voor de halve finale. Daarin neemt ze het op tegen de Indische Kyra Shroff (WTA-943).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws