Home » ITF » Turkse speelster is beledigingen beu: “Altijd nadat ik verlies, wanneer wordt hier iets aan gedaan?”

Turkse speelster is beledigingen beu: “Altijd nadat ik verlies, wanneer wordt hier iets aan gedaan?”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nadat Ayla Aksu (WTA- 1 167) afgelopen week verloor op het ITF-toernooi van Antalya (Turkije, W15) kreeg ze de wind van voren van gokkers. Op Twitter ventileert ze haar ongenoegen.

De 24-jarige Turks-Amerikaanse Aksu schuimt al heel haar carrière het ITF-circuit af en kreeg – zoals veel speelsters en spelers – al vaak te maken met gokkers. Ook in haar thuisland Turkije, na verlies in de tweede kwalificatieronde én een verloren eerste ronde in het dubbelspel, kreeg Aksu heel wat modder over zich heen.

“Je bent een beschamende speelster” was nog het meest beleefde dat ze naar haar hoofd geslingerd kreeg. “Ik ben die haatberichten zo beu”, reageerde ze op Twitter. “Altijd nadat ik verlies, krijg ik beledigingen over me heen. Wanneer stopt dit? Wanneer zal hier iets aan gedaan worden?”

(lees verder onder de tweet)

Geen alleenstaand geval

Aksu is uiteraard geen alleenstaand geval in het tennis. De voorbije jaren trokken al heel wat spelers, waaronder ook Belgische toppers, aan de alarmbel rond online haatberichten. Ruben Bemelmans (ATP-225) verwijderde enkele jaren geleden zelfs zijn persoonlijk Facebook-account nadat de scheldpartijen van gokkers onhoudbaar werden.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS