Home » Geen categorie » Twaalf Belgen aan de start in Lambermont

Twaalf Belgen aan de start in Lambermont

Twaalf Belgen aan de start in Lambermont

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Lambermont (België, $ 15 000) zullen twaalf Belgische mannen starten. Daar kunnen nog vier Belgen bijkomen vanuit de kwalificaties. 

De vier eerste reekshoofden zijn vier Belgen. Yannik Reuter (ATP-297), het eerste reekshoofd, neemt het op tegen de Pool Mateusz Terczynski (ATP-1021) in de eerste ronde. Het tweede reekshoofd Maxime Authom (ATP-362) opent tegen een qualifier. Clément Geens (ATP-398) is het derde reekshoofd en komt ook uit tegen een kwalificatiespeler. De man in vorm Julien Cagnina (ATP-400), het vierde reekshoofd, speelt in de eerste ronde tegen zijn landgenoot Omar Salman (ATP-709).

Maxime Authom - © Philippe Buissin / IMAGELLAN
Maxime Authom – © Philippe Buissin / IMAGELLAN

Christopher Heyman (ATP-454), nummer vijf van de plaatsingslijst, komt in de openingsronde uit tegen de Fransman Tak Khunn Wang (ATP-963). Germain Gigounon (ATP-536), reekshoofd nummer zeven, vecht een Belgisch duel uit met Simon Stevens (NG) die mag deelnemen dankzij een wild card. Ook Romain Barbosa (ATP-543) komt uit tegen een landgenoot. Het zesde reekshoofd neemt het op tegen Jeroen Vanneste (ATP-922).

De 18-jarige Zizou Bergs (ATP-1948) kreeg een wild card van de organisatie en komt uit tegen een kwalificatiespeler. Ook Simon Beaupain (NG) mag deelnemen met een wild card, hij komt uit tegen de Qatarees Mousa Shanan Zayed (ATP-2076).

Simon Beaupain - © K.T.C. Eupen
Simon Beaupain – © K.T.C. Eupen

Nog vijf Belgen maken kans op de hoofdtabel

Er kunnen nog maximaal vier Belgen doorstoten naar de hoofdtabel. Arnaud Graisse (NG) en Jerome Coune (NG) vechten in de derde en laatste kwalificatieronde onderling uit wie naar de hoofdtabel mag. Nick Michielssen (NG) moet voorbij Colin Sinclair (ATP-1948). Benjamin Dhoe (ATP-1469) moet het in de laatste ronde opnemen tegen Enzo Do Porto (NG). Maxime Pauwels (ATP-1286) speelt tegen Roberto Santino Quintana Llamas (NG).

Maxime Pauwels - © K.T.C. Eupen
Maxime Pauwels – © K.T.C. Eupen

Guillaume Dermiens (NG) en Louis Van Herck (NG) mistten net de hoofdtabel. Zij gingen in de derde en laatste kwalificatieronde onderuit. Dermiens was niet opgewassen tegen het eerste reekshoofd in de kwalificaties Alexis Klegou (ATP-1254). Hij ging onderuit met 2-6 en 1-6. Van Herck verloor met 5-7, 0-6 van Jake Hersey (NG).

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws