Home » Geen categorie » Twee Belgen op hoofdtabel Auckland

Twee Belgen op hoofdtabel Auckland

Twee Belgen op hoofdtabel Auckland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In 2013 bereikte Yanina Wickmayer er de finale en voor Kirsten Flipkens was Auckland de start van een geweldig seizoen. En dus beslisten ze beiden om ook in 2014 hun seizoen te laten starten op het WTA-toernooi van Auckland, Nieuw-Zeeland (International, $ 250 000).

Bij de loting werd Kirsten Flipkens (WTA-20) aangeduid als derde reekshoofd, en was ze dus beschermd tegen de grotere kleppers van het toernooi. Toch had ze het ook zeker beter kunnen treffen. Met de Puerto Ricaanse Monica Puig (WTA-56) ontmoet ze namelijk een van de opkomende toptalenten. In 2012 speelden Flipkens en Puig al eens tegen elkaar op de kwalificaties van de Australian Open en toen won de Belgische in twee sets. Het spreekt echter voor zich dat er voor beiden sindsdien heel wat veranderd is.

Yanina Wickmayer houdt van Auckland. Ze speelde er al twee keer de finale (2011 en 2013) en won in 2010 zelfs het toernooi. Met haar 51ste plaats op de ranglijst, verzilverde ze dit jaar echter geen plaatsje bij de reekshoofden. In de eerste ronde blijft ze nog gespaard met een kwalificatiespeelster, maar in de tweede ronde kan ze vijfde reekshoofd Jamie Hampton (WTA-28) ontmoeten.

Hoewel Kirsten Flipkens al te kennen gaf dat ze nog niet top zal zijn en het doel van haar Australische tournee vooral is om pijnloos te spelen, kunnen we stiekem toch al beginnen hopen op een nieuw Belgisch duel. Voordat die er kan komen, moeten ze wel beiden tot in de finale geraken. Maar eerst tijd voor de spelersparty:

Ⓒ Instagram Ana Ivanovic (http://instagram.com/anaivanovic)

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws