Home » Geen categorie » Twee Belgische kwartfinalisten in Bahrein

Twee Belgische kwartfinalisten in Bahrein

Twee Belgische kwartfinalisten in Bahrein

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Manama, in Bahrein (een eilandengroep ten noord-westen van Qatar) zijn twee Belgen goed op dreef. Zowel Jeroen Vanneste (foto) als Joris De Loore plaatsten zich er namelijk voor de kwartfinales van de Bahrain Men’s Future F1 ($ 10 000).

Jeroen Vanneste (ATP-825) – die dit jaar voor het eerst volledig op het volwassenencircuit speelt – werd nog net rechtstreeks toegelaten op de hoofdtabel. Daarop had hij het in de eerste ronde knap lastig met de Duitser Nico Matic (ATP-829). Na drie zware sets in warme en winderige omstandigheden, was het toch de Belg die zichzelf als winnaar kroonde: 6-4, 3-6 en 6-2. In de tweede ronde wachtte er echter nog een moeilijkere opdracht. Tegen de Zuid-Afrikaan Ruan Roelofse (ATP-521), het vierde reekshoofd, startte Vanneste als underdog.

Maar hoewel het verschil op de rankings meer dan driehonderd plaatsen is, werd dat op het terrein niet duidelijk. Onder een brandende zon en in temperaturen van meer dan 30 °C hielden beiden heren elkaar in evenwicht. De eerste set werd dan ook beslist in de tiebreak. Daarin bleek het jonge enthousiasme van Vanneste sterker te zijn dan de ervaring van de 23-jarige Roelofse: 7-2. Maar wie dacht dat Roelofse zich nu gewonnen zou geven in de tweede set, vergist zich. Opnieuw werd het een evenwichtige set, maar ditmaal kon Jeroen Vanneste met een late break de tiebreak vermijden en zo een plaats in de kwartfinales afdwingen: 7-5.

Ook Joris De Loore (ATP-550) – die eind april 20 wordt en zo een jaartje ouder is dan Vanneste – plaatste zich voor die kwartfinales. Als vijfde reekshoofd had hij het in zijn eerste ronde een set lang lastig tegen Lukas Koncilia (ATP-1132). Maar na het winnen van de tiebreak van de eerste set, ging de tweede set bijzonder vlot: 7-6 (3) en 6-1.

In de tweede ronde moest De Loore het veld op tegen een Fransman, Maxime Chazal (ATP-789). Ook deze keer had De Loore het moeilijk in de eerste set, maar veegde hij de vloer aan met zijn tegenstander in het tweede bedrijf. Opnieuw werd het 7-6 en 6-1.

In de kwartfinales moet Vanneste het ofwel opnemen tegen de Fransman Romain Sichez (ATP-791) of de Duitser Dominik Schulz (ATP-777), het achtste reekshoofd. De Loore komt sowieso in actie tegen een Nederlander. Oftewel wordt het Lennert Van der Linden (ATP-943), oftewel het derde reekshoofd, Antal Van der Duim (ATP-514). Op een Belgische clash zal het echter wachten zijn tot in de finale. De Loore en Vanneste speelden wel al aan dezelfde kant van het net, maar in dat dubbelspel verloren ze in de eerste ronde van de vierde reekshoofden Peter Heller en Dominik Schulz, twee Duitsers, met 5-7 en 3-6.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws