Home » Geen categorie » Twee Belgische kwartfinalisten in Heibronn

Twee Belgische kwartfinalisten in Heibronn

Twee Belgische kwartfinalisten in Heibronn

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Heilbronn hebben zowel Olivier Rochus als Ruben Bemelmans zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales. Olivier Rochus deed dat door de Duitser Philipp Petzschner naar huis te sturen, terwijl Ruben Bemelmans de maat nam van de Wit-Rus Uladzimir Ignatik.

We staan op precies een week van het Davis Cup-duel tussen België en Servië dat van 1 tot 3 februari doorgaat op gravel in Charleroi. Met kleppers als Novak Djokovic (ATP-1) en Janko Tipsarevic (ATP-9) wordt dat een moeilijke taak voor ons Belgenlandje, maar om nog wat vertrouwen op te doen kozen Bemel en Ollie er voor om deel te nemen aan de Heilbronn-Open (€ 85 000 +H).

Bemelmans (ATP-114) stond – nadat hij in de eerste ronde Maxime Authom in drie sets te slim af was – tegenover Uladzimir Ignatik (ATP-146). Die kon het de Belg enkel in de eerste set moeilijk maken door hem tot een tiebreak te dwingen. Daarin won Ruben Bemelmans nipt: 7-5. De tweede set ging een stuk vlotter. Ignatik kon nog twee games winnen, maar daar eindigde zijn verhaal: 6-2. En dus is er een plaatsje voor Bemelmans gereserveerd in de kwartfinales.

Ook Olivier Rochus plaatste zich voor die kwartfinales. En dat zal hem goed doen, want Rochus is ondertussen teruggezakt naar plaats 126 op de rankings. Daardoor stond zijn tegenstander, de Duitser Philipp Petzschner, met zijn 119de plaats zelfs boven hem op die ranglijst. Rochus liet er echter tijdens de wedstrijd nooit twijfel over bestaan wie de beste was. Met 6-4 en 6-3 verzekerde ook hij zijn deelname aan de volgende ronde.

In de kwartfinales moeten Bemelmans en Rochus het respectievelijk opnemen tegen de Duitser Michael Berrer (ATP-135) en de Roemeen Marius Copil (ATP-159). En hoewel het voor beiden het eerste onderlinge duel wordt, zou het toch ook voor beiden een haalbare kaart moeten zijn. Logisch gezien zouden in de halve finales dan de eerste en tweede reekshoofden op de Belgen staan te wachten, en dat onder de vorm van Paul-Henri Mathieu (ATP-60) en Bejamin Becker (ATP-66). En voor de dromers onder ons, ja, een Belgische finale behoort tot de mogelijkheden!

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws