Home » Grand Slam » Roland Garros » Twee Belgische mannen rechtstreeks op hoofdtabel Roland Garros

Twee Belgische mannen rechtstreeks op hoofdtabel Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Xavier Malisse (ATP-53) en David Goffin (ATP-64) zijn de twee Belgische mannen die rechtstreeks geplaatst zijn voor de hoofdtabel van Roland Garros.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In totaal zijn 104 spelers rechtstreeks gekwalificeerd. Bij de mannen wordt de tabel aangevuld met acht wildcards en zestien kwalificatiespelers. De volledige (en voorlopige) lijst vindt u hier.

Onlangs maakte de Franse Tennisfederatie (FFT) ook bekend dat het dit jaar 22 miljoen euro onder de deelnemende tennissers zal verdelen. “In de editie van 2013 krijgt de eindwinnaar, zowel bij de vrouwen als bij de mannen, 1,5 miljoen euro”, luidde het in een persbericht van de FFT. “Vorig jaar kreeg de winnaar 1,25 miljoen euro. Deze gevoelige verhoging kadert binnen een vierjarig plan, waarbij het prijzengeld nog met tien miljoen euro zal toenemen tegen 2016.”

“De grootste stijging is voelbaar bij de spelers en speelsters die uitgeschakeld worden in de tweede, derde of vierde rondes. Hun prijzengeld ligt 25 procent hoger dan in 2012.”

Roland Garros 2013 vindt plaats van 21 mei tot 9 juni in Parijs.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER