Home » Davis Cup » Twee debutanten in Davis Cup-duel tegen Bolivia

Twee debutanten in Davis Cup-duel tegen Bolivia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Belgische Davis Cup-selectie voor de confrontatie tegen Bolivia is bekendgemaakt. In het team zijn er twee nieuwkomers.

Op 18 en 19 september speelt België in Wereldgroep I van de Davis Cup tegen Bolivia. De inzet van het duel is een ticket voor de kwalificaties in de Davis Cup in 2022. De wedstrijd wordt in Paraguay gespeeld omwille van problemen met het coronavirus in Bolivia.

(lees verder onder de tweet)

Het Belgische team is een mix van debutanten en ervaren Davis Cup-spelers. Zizou Bergs (ATP-200) krijgt met zijn eerste selectie een beloning voor een topseizoen. Michaël Geerts (ATP-316) maakt eveneens zijn debuut in de Davis Cup na sterke prestaties op het Challengercircuit.

(lees verder onder de tweet)

Ruben Bemelmans (ATP-222) is er ook opnieuw bij. Dubbeltoppers Sander Gillé (ATP D-32) en Joran Vliegen (ATP D-31) vertegenwoordigen België in het dubbelspel.

Kapitein Johan Van Herck gaat met zijn team voluit voor de zege tegen Bolivia: “We reizen af naar Paraguay met 2 debutanten: Zizou en Michaël. Beide zijn ze aan een heel sterk seizoen bezig. Ze zijn bovendien enorm gemotiveerd om te spelen en zullen goed omringd worden door de ervaren spelers Ruben, Joran en Sander. Samen gaan we vol voor de overwinning zodat België volgend jaar kan aantreden in de Davis Cup Qualifiers en zo opnieuw kan meestrijden op het hoogste niveau.”

David Goffin (ATP-30) en Kimmer Coppejans (ATP-208) kunnen er om familiale redenen niet bij zijn. Goffin zal binnenkort trouwen, terwijl Coppejans vader zal worden.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS