Home » Geen categorie » Twee kwartfinales in 48 minuten voor Flipkens

Twee kwartfinales in 48 minuten voor Flipkens

Twee kwartfinales in 48 minuten voor Flipkens

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-76) heeft niet lang op de baan moeten staan om twee kwartfinales te halen op het WTA-toernooi van Acapulco (Mexico, $250 000). Haar tegenstanders in het enkel- en het dubbelspel moesten opgeven.

De tweede ronde zat er al na één set op voor Flipkens. Haar tegenstander Ajla Tomljanovic (WTA-NG) moest opgeven aan het begin van de tweede set. Tomljanovic kon in de eerste ronde nog verrassend winnen van Eugenie Bouchard (WTA-46). In de openingset moest Flipkens twee keer haar service inleveren. Onze Belgische kon op haar beurt drie keer door de opslag van de Kroatische gaan. Ze maakte de beslissende break in de eindfase van de eerste set en won met 7-5.

Tomljanovic was een hele tijd buiten strijd wegens een schouderoperatie. Ze ondervond nu opnieuw last van haar schouder en besloot dan ook om de overwinning te laten aan Flipkens. De Belgische komt nu uit tegen Kristina Mladenovic (WTA-30) die in een marathonpartij van 3u32 kon winnen van Heather Watson (WTA-73).

Ook een kwartfinale in het dubbelspel

In het dubbelspel konden Kristen Flipkens (WTA D-83) en Eugenie Bouchard (WTA D-1035) profiteren van de opgave van Julia Goerges (WTA D-19) en Jelena Ostapenko (WTA D-55), de tweede reekshoofden. Zo krijgen Flipkens en Bouchard de kwartfinale cadeau. Het Belgisch/Canadese duo komt echter niet aan de bak in de kwartfinale: ze geven forfait. De reden hierom is nog niet bekend.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws