Home » Brussels Open » Twee nieuwe namen voor Brussels Open

Twee nieuwe namen voor Brussels Open

Twee nieuwe namen voor Brussels Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De start van de Brussels Open – op zaterdag 18 mei – komt nu echt met rasse schreden dichterbij. Hoog tijd dus voor de organisatie om alles in orde te maken en om meer informatie te geven over de wildcards die ze uitdelen.

“In volle voorbereiding voor de BNP Paribas Fortis Brussels Open”

Maandag raakte dan ook twee nieuwe namen bekend die een wildcard wisten te bemachtigen voor de kwalificaties. De 16-jarige Griekse Valentine Grammatikopoulou (WTA-640) en de 17-jarige Taylor Townsend (WTA-349; ITF-10 (juniores)) waren de gelukkigen en kunnen zich dus gaan klaarmaken voor een toernooi op het hoogste niveau.

Valentine Grammatikopoulou speelde amper wedstrijden op het juniorencircuit, maar oogst wel succes op de $ 10 000 ITF-toernooien. Ze speelde er dit jaar vijf, en won er daar twee van. Met haar jonge leeftijd wordt er voor de Griekse dan ook een mooie toekomst voorspeld. Ook Taylor Townsend (foto) wacht waarschijnlijk een mooie toekomst. Vorig jaar stond ze nog autoritair op één bij de junioren, maar dit jaar koos ze om zich volledig te concentreren op het volwassenencircuit. Geen $ 10 000-toernooien voor haar, maar volwaardige WTA-toernooien en enkele grotere ITF-toernooien, al blijft echt succes voorlopig nog uit.

Samen met de wildcard voor Ysaline Bonaventure (WTA-405) zijn er nu dus al drie van de vier wildcards voor de kwalificaties bekend. Vanaf donderdag strijden Elyne Boeykens (WTA-485), Marie Benoit (WTA-604), Michaela Boev (WTA-766), Justine De Sutter (WTA-824) en Steffi Distelmans (WTA-895) voor de vierde uitnodiging in de pre-kwalificaties.

Ook voor de hoofdtabel moeten er nog wildcards uitgedeeld worden. Naast eentje voor Alison Van Uytvanck (WTA-168) kan de organisatie er nog twee uitdelen aan top-20 spelers en nog een laatste aan een andere speelster. Voor die laatste lijken de Russische Irina Khromacheva (WTA-216) – gecoacht door Wim Fissette (ex-coach van Kim Clijsters) en wil de Belgische nationaliteit aanvragen – en de Croatische Ana Konjuh (WTA-872), de huidige nummer 1 bij de juniores, de grootste kanshebbers.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws