Home » Grand Slam » Australian Open » Twee op drie voor Belgische meisjes in Melbourne

Twee op drie voor Belgische meisjes in Melbourne

Twee op drie voor Belgische meisjes in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-162) en Ysaline Bonaventure (WTA-164) hebben hun eerste kwalificatiewedstrijd op de Australian Open gewonnen. An-Sophie Mestach (WTA-158) verloor van veterane Francesca Schiavone (WTA-115). Mertens en Bonaventure moeten nog twee keer winnen om de hoofdtabel te bereiken.

Geen zon, maar regen vandaag in Melbourne. Daardoor lag het spel enkele uren stil, maar onze Belgische meisjes konden inmiddels hun wedstrijden afwerken. Mertens moest het in haar eerste wedstrijd ‘Down Under’ opnemen tegen de Canadese Heidi El Tabakh (WTA-378). Onze landgenote kende weinig problemen en won in twee sets: 7-5 en 6-2. In de volgende ronde neemt ze het op tegen de Griekse Maria Sakkari (WTA-170).

Ook Bonaventure gaat een ronde verder in de kwalificaties, zij won met 6-2 en 6-4 van thuisspeelster Zoe Hives (WTA-504). Volgende tegenstandster wordt Jana Cepelova (WTA-141) uit Slovakije.

Mestach overleefde de eerste kwalificatieronde niet, zij stond voor een moeilijke opgave tegen zesde reekshoofd Francesca Schiavone (WTA-115). De Italiaanse won de eerste set via de tiebreak met 6-7(2), maar set twee ging met 6-4 naar Mestach. In de derde set kon onze 21-jarige landgenote echter geen vuist meer maken, de Italiaanse pakte 6 spelletjes op rij en plaatste zich zo na 2 uur en 36 minuten voor de volgende ronde.

Yanina Wickmayer (WTA-41), Alison Van Uytvanck (WTA-44) en Kirsten Flipkens (WTA-85) staan rechtstreeks op de hoofdtabel van de Australian Open. Mertens en Bonaventure moeten nog twee kwalificatierondes overleven om de hoofdtabel te bereiken.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws