Home » Geen categorie » Twee op twee voor onze Belgische dames in Indian Wells

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

Afgelopen nacht konden zowel Yanina Wickmayer (WTA-68) als Kirsten Flipkens (WTA-87) zich plaatsen voor de tweede ronde van Indian Wells (VS, $7 669 423). Ze wonnen hun partij in drie sets.

Knappe overwinning voor Wickmayer

Wickmayer moest het opnemen tegen de Duitse Laura Siegemund (WTA-37). Beide speelsters worstelden in de openingsset met hun opslag. Onze Belgische wist te profiteren van de mindere tweede opslag van Siegemund en kon twee keer door de service van de Duitse gaan. Zelf kon Wickmayer succesvol acht (!) breakpunten afweren. Dit resulteerde in een 6-3 setwinst voor Wickmayer.

In de tweede set wist de Duitse wel door de opslag van Wickmayer te gaan. De set ging met 3-6 naar Siegemund en zo kwam de wedstrijd weer in evenwicht. In de beslissende set konden beide speelsters een hoop kansen bij elkaar spelen maar het was onze Belgische die de bovenhand haalde. Na net geen drie uur wedstrijd stond de 6-3, 3-6, 6-4 eindstand op het scorebord. Wickmayer neemt het in de volgende ronde op tegen de Australische Daria Gavrilova (WTA-27), het 24e reekshoofd. De twee speelden al één keer eerder tegen elkaar: in 2012 kon Gavrilova eenvoudig winnen.

Flipkens houdt jonge Amerikaanse van zich af

Catherine Bellis (WTA-55), de tegenstander van Flipkens, is nog maar negentien jaar maar staat nu al stevig in de top 100. Op het WTA-toernooi van Dubai versloeg ze onlangs  Agnieszka Radwanska (WTA-6) alvorens er in de kwartfinale uit te gaan tegen Caroline Wozniacki (WTA-14). Flipkens was dus gewaarschuwd.

De eerste set moest onze landgenote nipt aan Bellis laten met 4-6. In de tweede set stond er echter geen maat op de Belgische die duidelijk haar ritme vond. Flipkens pakte de set met 6-1. In de beslissende set vielen er breaks te noteren aan beide kanten van het net. Het was Flipkens die het hoofd het meest koel hield op het einde van de wedstrijd. Na net geen twee uur wedstrijd kon Flipkens de overwinning vieren met 4-6, 6-1, 6-4. In de tweede ronde speelt ze tegen de Spaanse Garbiñe Muguruza (WTA-7). Het staat 2-2 in onderlinge ontmoetingen waarbij Flipkens de laatste wist te winnen in twee sets.

Onze Belgische liet zich opmerken met een knap punt waarmee ze de hot shot van de dag scoorde volgens de organisatie. Flipkens kreeg ook lof van de hot shot koningin Radwanska (zie onder de video).