Home » Geen categorie » Twee op zes voor Belgische dames in Maaseik

Twee op zes voor Belgische dames in Maaseik

Twee op zes voor Belgische dames in Maaseik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maar liefst zes Belgische dames kwamen vandaag in actie op het ITF-toernooi van Maaseik ($10 000). Op het gravel van de Maaseik woman’s Surtegno open 2016 was helaas niet elke landgenote even succesvol.

Deborah Kerfs (WTA-522) mocht de spits afbijten. Tegen de Nederlandse Maxine Palmen (NR) zette het zesde reekshoofd een knappe demonstratie neer. Met tweemaal 6-0 kende Kerfs geen genade en bemachtigt in recordtempo een ticket voor de tweede ronde. Daar ontmoet ze de Duitse Sabrina Rittberger (NR).

Deborah Kerfs - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)
Deborah Kerfs – © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Britt Geukens (WTA-671) vocht voor een mogelijk duel met Kerfs. De voorlopig niet geklasseerde Rittberger bleek echter een maatje te sterk. Met 6-3 en 6-1 stak ze een stokje voor het Belgische onderonsje. De volgende landgenote op het appel was Morgane Michiels (WTA-1059). Zij speelde tegen het derde reekshoofd, Anastasiya Shoshyna (WTA-490) uit Oekraïne. Michiels tenniste op niveau maar zag Shoshyna in twee sets aan het langste eind trekken, 6-3 en 6-4.

Intussen was ook Eliessa Vanlangendonck (WTA-907) in actie getreden. Zij kende weinig problemen met de Franse Lea Romain (WTA-794). Met 6-3 en 6-4 verzekert Vanlangendonck zich van een plek in de tweede ronde. Daarin neemt ze het op tegen Shoshyna, die eerder het feestje van Michiels vergalde.

Catherine Chantraine (WTA-1108) ging de strijd aan met Mandy Wagemaker (WTA-643). De Nederlandse staat bijna vijfhonderd plaatsen hoger op de wereldranglijst en dat is duidelijk te merken. Met 6-1 en 6-2 boekt ze zich een vlucht naar de tweede ronde. Tot slot keek Steffi Distelmans (WTA-876) in de ogen van Justine Ozga. De Duitse heeft momenteel geen ranking maar veegde onze landgenote met 6-0 en 6-1 van de baan.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws