Home » Geen categorie » Tweede finale op rij voor Darcis

Tweede finale op rij voor Darcis

Tweede finale op rij voor Darcis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-253) heeft op het Challengertoernooi van Rennes ($85 000) bewezen dat hij in bloedvorm verkeert. Hij klopte de Turk Marsel Ilhan in twee sets, en staat na de Ethias Trophy in Bergen opnieuw in de finale.

Eerder deze week stuntte Darcis door opnieuw Dudi Sela Dudi Sela (ATP-84) te verslaan, en ook in de kwartfinale was hij te sterk voor Dustin Brown (ATP-95). In de halve finale wachtte een duel met Ilhan, die vijfde reekshoofd Andreas Haider-Maurer (ATP-91) in drie sets naar huis had gestuurd.

Darcis speelde een uitstekende wedstrijd, en wist op het gepaste moment zijn kansen af te maken. Na 1 uur en 14 minuten won hij met 6-4 6-4, en zo staat hij voor de tweede week op rij in de finale van een Challengertoernooi. Daarin moet hij het opnemen tegen de Fransman Nicolas Mahut (ATP-102), die doorging na opgave van zijn landgenoot Enzo Couacaud (ATP-319).

Darcis zal maandag opnieuw een mooie sprong voorwaarts kunnen maken op de ATP-ranking. Na maanden blessureleed zal hij opnieuw de top 200 binnenduiken: bij winst rond de 172e plaats, bij verlies rond positie 194.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws