Home » Geen categorie » Tweede ronde eindstation voor Mertens in St. Brieuc

Tweede ronde eindstation voor Mertens in St. Brieuc

Tweede ronde eindstation voor Mertens in St. Brieuc

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het Challengertornooi van St. Brieuc (Frankrijk, € 35 000) is Yannick Mertens (ATP-242) er niet in geslaagd om de kwartfinales te bereiken. Hij verloor in 2 korte sets van de Japanner Yuichi Sugita (ATP-158).

Na zijn zege in de eerste ronde tegen de Franse qualifier Nys moest Mertens het in ronde 2 opnemen tegen vijfde reekshoofd Sugita, een 26-jarige Japanner. Elk van beide spelers kon een van de twee vorige onderlinge duels winnen, maar vandaag bleek Sugita duidelijk de sterkste. Onze landgenoot kon in de eerste set geen enkel game redden en kon in de tweede set ook geen van zijn 3 breakpunten benutten, terwijl hij zelf tweemaal zijn opslag moest inleveren: eindstand 6-0 en 6-3 voor Sugita.

Met het verlies van Mertens en de eerdere nederlagen van Germain Gigounon (ATP-248) en Julien Cagnina (ATP-291) in de eerste ronde zijn er geen Belgen meer actief in het enkelspel in St. Brieuc. Gigounon (ATP D-294) en Cagnina (ATP D-477) spelen nog wel samen in het dubbelspel, waarin zij het in de tweede ronde opnemen tegen het als eerste geplaatste Nederlandse duo Wesley Koolhof (ATP D-137) – Matwe Middelkoop (ATP D-151).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws