Home » Geen categorie » Tweede titel van het jaar voor Bonaventure

Tweede titel van het jaar voor Bonaventure

Tweede titel van het jaar voor Bonaventure

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure heeft in Nederland een tweede toernooizege van het jaar aan haar palmares toegevoegd. In de finale van het $ 10 000-toernooi van Amstelveen was ze een maatje te groot voor thuisspeelster Cindy Burger.

Ysaline Bonaventure (WTA-383), het eerste reekshoofd, had (met onder andere drie driesetters en vijf tiebreaks) al enkele moeilijke partijen achter de kiezen voordat ze de finale wist te bereiken. In die finale stond ze oog in oog met het derde reekshoofd, de Nederlandse Cindy Burger (WTA-480). Bonaventure en Burger speelden in 2008 ook al eens tegen elkaar, op de McDonalds Flevoland Open, en toen won Burger in twee korte sets.

Deze keer zag Ysaline Bonaventure het echter niet zitten om het zo ver te laten komen. Vanaf het begin van de partij nam ze de bovenhand, en nadat ze nog wat moeilijkheden had om de eerste set uit te serveren, keek ze nooit meer achterom: 6-4 en 6-2. Deze overwinning is de vierde ITF-titel voor de 18-jarige Belgische, de tweede dit jaar. En daar is ze zichtbaar blij mee:

Bron: Instagram YsaBona

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws