Home » Xtra » Tweede week van maart vol ambitie

Tweede week van maart vol ambitie

Tweede week van maart vol ambitie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de tweede week van maart tonen vooral de Belgische vrouwen zich ambitieus. Met maar liefst 21 inschrijvingen overklassen ze de mannen die het met 16 deelnames moeten stellen.

Het gros van de Belgische dames ziet het groots en trekt naar de BNP Paribas Open in Indian Wells (Premier Mandatory, $ 5 185 625). Alison Van Uytvanck (WTA-118), An-Sophie Mestach (WTA-106), Kirsten Flipkens (WTA-61) en Yanina Wickmayer (WTA-91) gaan op het Amerikaanse hardcourt een gooi doen naar de overwinning. Deze BNP Paribas Open is het eerste WTA Premier Mandatory-toernooi van het seizoen en trekt ook dit jaar een imposant deelnemersveld. Naast ex-winnaars Maria Sharapova en Caroline Wozniacki zullen ook Serena Williams, Simona Halep en Ana Ivanovic op het appel verschijnen. De Belgische dames misstaan niet tussen deze ronkende namen maar zullen hun beste tennis moeten bovenhalen. Flipkens en Wickmayer zijn rechtstreeks geplaatst, Van Uytvanck en Mestach dienen zich eerst door de kwalificaties te worstelen.

Ook Sofie Oyen (WTA-618) vinden we komende week terug in de Verenigde Staten. Zij neemt als enige Belgische vrouw deel aan de Gainesville Tennis Classic (ITF, $ 10 000). Elke Lemmens (WTA-753), Justine De Sutter (WTA-1 118) en Dorien Cuypers (NR) zoeken dan weer het Turkse gravel op. In Antalya nemen ze deel aan de 2015 ITF Men’s and Women’s Circuit Combined (ITF, $ 10 000). De Sutter neemt het in de tweede kwalificatieronde op tegen de Russische Tuayeva (NR), Cuypers strandde in de eerste kwalificatieronde tegen de Servische Novakovic (NR). Het werd 3-6 en 1-6 in Cuypers’ eeste wedstrijd bij de volwassenen.

Morgane Michiels (WTA-1 015), Greet Minnen (NR), Fabiana Pitisci (NR),  Hélène Scholsen (WTA-961), Catherine Chantraine (WTA-611) en Magali Kempen (WTA-950) bestormen dan weer Noord-Afrika. Michiels en Minnen waren vrijgesteld voor de eerste kwalificatieronde van het Jolie Ville Golf Tournament (ITF, $ 10 000) in Sharm El Sheikh. In de tweede ronde neemt Minnen het op tegen de Tsjechische Stach, de tegenstandster van Michiels is nog niet gekend. Chantraine en Kempen staan intussen op de hoofdtabel van de Sportevasion ITF Future Winter Tour (ITF, $ 10 000) in El Kantaoui, Tunesië. Pitisci en Scholsen moeten zich er nog kwalificeren.

De overige Belgische dames spelen indoor en dichter bij huis in het Franse Amiens. Onder meer Elise Mertens (WTA-219), Elyne Boeykens (WTA-946) en Nina Van Oost (NR) nemen er deel aan de Internationaux d’Amiens (ITF, $ 10 000).

David Goffin - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
David Goffin – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

David Goffin (ATP-21) was niet voldoende hersteld van een ribblessure om vrijdag aan te treden in het Davis Cup-duel tegen Zwitserland maar heeft zich wel present laten tekenen voor de BNP Paribas Open (ATP 1000, $ 5 381 235) in Indian Wells. Net als in het damestoernooi, zijn ook bij de heren heel wat grote namen op de afspraak. Naast Goffin komen onder meer Novak Djokovic (ATP-1), Roger Federer (ATP-2), Rafael Nadal (ATP-3) en Andy Murray (ATP-5) in actie.

Kimmer Coppejans (ATP-172) gaat zijn matchritme als enige Belg in het oosten zoeken. In China neemt hij deel aan de Challenger van Guangzhou ($ 50 000 +H). Germain Gigounon (ATP-283) zoekt zijn geluk dan weer aan de andere kant van de wereld. Op het Canadese hardcourt gaat hij in de Sherbrooke Futures (ITF, $ 15 000) potten proberen breken. Vorig jaar schopte Gigounon het nog tot in de tweede ronde maar moest toen de duimen leggen tegen de Canadese wildcard Di Feo (ATP-1 318).

In Kroatië probeert Arthur De Greef (ATP-244) op zijn elan verder te gaan. Na mooie prestaties afgelopen maand wil hij zijn stempel op de Istarska Rivijera (ITF, $ 10 000) drukken. Yannik Reuter (ATP-332) vervoegt Kempen, Scholsen, Chantraine en Pitisci op de Sportevasion ITF Future Winter Tour (ITF, $ 10 000) in Tunesië. Hij is zeker van een plaatsje op de hoofdtabel. Yannick Mertens (ATP-262) tot slot heeft vertrouwen in het Portugese weer en gaat zijn kunnen tonen op het outdoor-hardcourt van de Loulé Future Portugal 3 (ITF, $ 10 000). Als hoogst geplaatste speler kan hij op de hoofdtabel het gezelschap krijgen van onder meer Michael Geerts (ATP-911), Brian Cuypers (ATP-2 123) en Arnaud Neveux (NR). Zij moeten zich weliswaar eerst door de kwalificaties knokken.

De volledige waslijst Belgen die deze tweede week van maart in actie komen, vind je op onze inschrijvingenpagina.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws